23 Δεκεμβρίου 2013

Τι να φορέσετε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

e-womenmagazine - Τι να φορέσετε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

Τα φορέματα την περίοδο των εορτών έχουν την τιμητική τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε παντελόνι, ανάλογα πως νιώθετε εσείς ωραία. Όσον αφορά το χρώμα αυτό θα το επιλέξετε εσείς ανάλογα με το γούστο σας, ενδεικτικά σας αναφέρω κάποια χρώματα όπως κόκκινο, μωβ, μπλε σκούρο, μπορντό, χρυσό, ασημί, μαύρο και καφέ.

Τώρα αν το φόρεμα είναι κοντό ή μακρύ θα το κρίνετε εσείς ανάλογα και με την περίσταση. Αν είναι κάτι επίσημο το μακρύ φόρεμα είναι προτιμότερο. Δεν χρειάζετε να είναι καινούργιο το ρούχο που θα επιλέξετε, φορέστε τα αγαπημένα σας ρούχα κι ας μην είναι τελευταίας κολεξιόν, σημασία έχει να νιώθετε άνετα εσείς με τα ρούχα που φοράτε.

Τα παπούτσια σας φροντίστε να είναι σε καλή κατάσταση γι’ αυτό λίγες μέρες πριν δείτε τα. Φορέστε ένα ωραίο κλασσικό χρώμα παλτό, κρατήστε ένα μικρό τσαντάκι και φορέστε εντυπωσιακά κοσμήματα που θα κάνουν την εμφάνισή σας ξεχωριστή.

Μην παραλείψετε να κάνετε ένα κομψό χτένισμα, ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε κομμωτήριο, για τα Χριστούγεννα επισκεφθείτε το, εκτός αν μπορείτε να τα φτιάξετε μόνη σας. Το μακιγιάζ σας να μην είναι πολύ έντονο, συνδυάστε το ανάλογα με το χρώμα του ντυσίματός σας. Τέλος ολοκληρώστε την εμφάνισή σας κάνοντας ένα εντυπωσιακό μανικιούρ με έντονα χρώματα και γκλίτερ. Καλά Χριστούγεννα.

19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μύλος των Ξωτικών

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ο Μύλος των Ξωτικών

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι ένα παραμυθένιο, όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή των Τρικάλων, στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου. Εκεί θα δείτε τον Αι-Βασίλη με τα ξωτικά του, την καλή νεράιδα των Χριστουγέννων, τον Σκρούτζ με το εργοστάσιο σοκολάτας, το αχυρένιο ταχυδρομείο κι’ έτσι μια μεγάλη παρέα θα δημιουργηθεί κάνοντας τα παιδάκια σας κι’ εσάς τους ίδιους χαρούμενους. Βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν πολλά αγαπημένα γλυκίσματα των παιδιών και πολλά παιχνίδια.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ο Μύλος των Ξωτικών

Εκεί θα δείτε το σπίτι του Αι-Βασίλη, το πιο όμορφο και αγαπημένο μέρος των παιδιών. Θα περάσετε από όμορφα σοκάκια, πάνω από το ποτάμι που συνδέει μια γέφυρα με το σπίτι του Αι-Βασίλη, θα νιώσετε σαν να είσαστε σε ένα μικρό νησάκι. Είναι ένα μοναδικό δεντρόσπιτο που θα σας μαγέψει, τα παιδάκια σας θα μπορέσουν να δουν και να μιλήσουν με τον αγαπημένο τους Αι-Βασίλη αλλά και να φωτωγραφηθούνε μαζί του.

Επίσης εκεί θα συναντήσετε το εργοστάσιο σοκολάτας του Αι-Βασίλη όπου οικοδεσπότης του είναι ο Σκρουτζ.  Μαζί με την καλή νεράιδα θα μοιράσουν νόστιμες λιχουδιές σε όλους τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ο Μύλος των Ξωτικών


Στα παιδάκια αρέσει πολύ η ζωγραφική του προσώπου  και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από το Μύλο των Ξωτικών. Σε ένα ξύλινο σπίτάκι τα ΄΄ξωτικά΄΄ θα ζωγραφίσουν τα προσωπάκια των παιδιών σας με οικολογικά χρώματα και τη μαγική αστερόσκονη ότι αυτά ζητήσουν.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και για πέντε μέρες τα παιδάκια θα μπορούν να ακούν την αφήγηση των αγαπημένων τους παραμυθιών στη Σοφίτα του Μύλου Ματσόπουλου.
Πολλές εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, δραστηριότητες για τα παιδιά και πολύ ξεφάντωμα σας περιμένουν στον πανέμορφο  Μύλο των Ξωτικών. Τα Τρίκαλα είναι μια όμορφη πόλη για να περάσετε τις μέρες των εορτών. Ζήστε μαγικά Χριστούγεννα στο ομορφότερο, παραμυθένιο χωριό.

Μελομακάρονα

e-womenmagazine.blogspot.gr - Μελομακάρονα

Υλικά:

2 ποτήρια λάδι
Μισό ποτύρι νερό
4 ποτύρια αλεύρι (1 κιλό)
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Χυμό και ξύσμα από 2 ποροκάλια
1 κοφτή κ.γ κανέλα
1 κοφτή κ.γ γαρύφαλο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κ.γ μπέκιν
2 κ.γ μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γλυκόζη
Μέλι                                                    


                                                              Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και εύπλαστη. Στη συνέχεια πάρτε ζύμη στο  μέγεθος ενός καρυδιού και πλάστε μικρά μελομακάρονα. Πιέστε ελαφρά το πιρούνι από πάνω και κάντε σχέδια. Ψήστε στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε ξαφρίζοντας τον αφρό. Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα. Ρίχνουμε από πάνω και το καρύδι.

16 Δεκεμβρίου 2013

Βήχας: πιθανές αιτίες και βασικά είδη

e-womenmagazine.blogspot.gr - Βήχας: πιθανές αιτίες και βασικά είδη

 Ο βήχας είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα πολλών αιτιών. Κάποια από αυτά είναι:

Ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις.Ο συχνός βήχας συνήθως συνηπάρχει με διάφορες λοιμώξεις όπως η φαρυγγίτιδα,το κοινό κρυολόγημα, η ιογενής βρογχίτιδα, η γρίπη κ.α

Ατμοσφαιρική ρύπανση. Το καυσαέριο που είναι έντονο στις μεγέλες πόλεις και η σκόνη προκαλούν βήχα σε κάποια άτομα.

Ουσίες οι οποίες είναι ερεθιστικές. Βήχα μπορούν να προκαλέσουν διάφοροι ερεθιστικοί παράγοντες όπως τα αρώματα, οι βαφές, τα καθαριστικά κ.α

Οι αλλεργίες. Βήχα προκαλούν αλλεργίες του κατώτερου αναπνευστικού όπως επίσης και άσθμα.

Ο καπνός του τσιγάρου. Βήχα δεν μπορούν να εμφανίσουν μόνο οι καπνιστές, το λεγόμενο τσιγαρόβηχα, αλλά και οι παθητικοί καπνιστές λόγω της έκθεσής τους στον καπνό.

Τα βασικά είδη του βήχα είναι τα εξής:

1. Ο ξηρός βήχας. Προκαλείτε συνήθως στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν αναπνευστικές εκκρίσεις και δεν οδηγεί σε παροχεύτευση υλικού. Στη θεραπεία του βήχα χρησιμοποιούν βλεννολυτικά καθώς βοηθούν στη ρευστοποίηση των φλεγμάτων που προκαλούν βήχα επειδή φράσσουν τους βρόγχους.

2. Ο παραγωγικός βήχας. Βοηθάει στον καθαρισμό των βρόγχων και των πνευμόνων από εκκρίσεις καθώς επίσης από ξένα σώματα που εισέρχονται όπως η σκόνη και τα μικρόβια. Ο παραγωγικός βήχας οφείλεται συνήθως σε λοιμώξεις του αναπνευστικού ή σε αλλεργικές παραγωγικές παθήσεις. 

13 Δεκεμβρίου 2013

Ανέβασε τα ντεσιμπέλ για καλύτερο σεξ!

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ανέβασε τα ντεσιμπέλ για καλύτερο σεξ!

Η μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Λίντς έδειξε πως υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην  απόλαυση και την έντονη έκφραση ικανοποίησης. Τα ζευγάρια που τα ακούει όλη η γειτονιά ικανοποιούνται περισσότερο στο σεξ με τα βογκητά που βγάζουν.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα να καταγράψουν τους θορύβους που κάνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αν και δυο στις τρεις υπερβάλουν για να βοηθήσουν το σύντροφό τους να φτάσει σε οργασμό, το 71% δήλωσε πως φωνάζει στο σεξ.

Γι’ αυτό μην κάνετε αθόρυβα σεξ καθώς η νέα τάση προτρέπει τα ζευγάρια να φωνάζουν για να έχουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. 

Ψέματα που λένε οι άντρες στις γυναίκες

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ψέματα που λένε οι άντρες στις γυναίκες

1.΄΄ Είμαι στο δρόμο, έρχομαι΄΄. Οι άντρες όπως είναι γνωστό αργοπορούν πολύ στα ραντεβού τους. Όταν λοιπόν τους παίρνουμε τηλέφωνο να δούμε αν έρχονται μας λένε ότι μόλις ξεκίνησαν, άσχετα αν είναι ακόμα σπίτι και ετοιμάζονται.

2.΄΄ Είχε κίνηση΄΄. Η συνέχεια του πρώτου που σας ανάφερα είναι αυτό. Επειδή άργησαν να ξεκινήσουν λένε ότι είχε πολύ κίνηση για να δικαιολογηθούν.

3.΄΄ Δεν άκουσα το τηλέφωνο να χτυπάει΄΄. Κάποιες φορές οι άντρες επειδή βαριούνται να μας μιλήσουν, ειδικά αν είναι μπροστά φίλοι τους, λένε πως δεν άκουγαν το τηλέφωνο. Τώρα αν συμβεί μερικές φορές δεν πειράζει αν το κάνει συνέχεια όμως τότε κάτι γίνεται.

4.΄΄ Πάντα είχα πολλές κατακτήσεις΄΄. Ο αντρικός εγωισμός στα καλύτερά του. Το ότι πάντα είχε πολλές κατακτήσεις και πριν από σένα άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα είναι κλασικά αντρικά ψέματα. Για χυλόπιτα ούτε λόγος, καμιά ποτέ δεν του είπε όχι, άλλο ένα ψέμα καθώς οι άντρες δεν μπορούν να αποδεχτούν την αποτυχία.

5. ΄΄Δεν θα πήγαινα σε στριπτιτζάδικο΄΄. Βέβαια αν γίνει κανένα bachelor φίλου του, πρώτος θα θέλει να πάει και θα αρχίσει ΄΄αγάπη μου δεν γίνεται να μην πάω΄΄ και τα σχετικά. Κακά τα ψέματα δεν νομίζω να υπάρχει άντρας που να μην ήθελε να πάει σε στριπτιτζάδικο με την παρεούλα του να περάσει τη βραδιά του απλά δυσκολεύονται να μας το πουν.

6. ΄΄Αγάπη μου αδυνάτησες΄΄. Μας αρέσει όταν μας λένε οι άντρες κοπλιμέντα όχι όμως να είναι ψέματα. Αν δηλαδή είμαστε στη δίαιτα και ακόμα δεν χάσαμε κιλά και μας λένε ότι αδυνατίσαμε τότε καταλαβαίνουμε πως μας το λένε ψέματα επειδή δεν θέλουν να μας στεναχωρήσουν.

12 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα με πορτοκάλι και oreo

e-womenmagazine.blogspot.gr - Βασιλόπιτα με πορτοκάλι και oreo

Υλικά:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο
5 αβγά
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
½  κ.γ σόδα μαγειρική
1 συσκευασία mini oreo
1 πρέζα αλάτι
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη:
Άχνη ζάχαρη
Mini oreo
                                                             
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το αλάτι. Διαλύστε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέστε το. Τέλος προσθέστε το αλεύρι. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα ή ένα ταψάκι. Στρώστε λαδόκολλα στη βάση του ταψιού, αδειάστε το μείγμα και προσθέστε τα μπισκότα oreo. Βάλτε το φλουρί. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφήστε την να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Πασπαλίστε με άχνη και σχηματίστε τη χρονιά με mini oreo.

6 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα όσπρια

e-womenmagazine - 6 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα όσπρια

1. Τα όσπρια είναι πηγή διαλυτών ινών βοηθούν δηλαδή στη μείωση της χοληστερόλης και των καρδιακών παθήσεων. Επίσης είναι πηγή άπεπτων ινών δηλαδή βοηθούν στην πρόληψη καρκίνου στο έντερο. Είναι πλούσια σε σίδηρο, ποτάσιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β, C και Ε.

2. Τα όσπρια είναι καλό πριν το μαγείρεμα να τα αφήνετε να φουσκώνουν σε νερό για 12 ώρες για το λόγο οτι γίνονται πιο εύπεπτα.

3. Τα όσπρια δεν περιέχουν αλάτι που συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης αλλά και την εμφάνιση καρδιοπαθειών.

4. Αν έχετε ευερέθιστο έντερο μην τα καταναλώνετε σκέτα αλλά σε συνδυασμό με πράσινη σαλάτα για να αποφύγετε το φούσκωμα.

5. Αν έχετε ουρική αρθρίτιδα μην τα καταναλώνετε καθόλου καθώς περιέχουν υψηλό επίπεδο σε ουρικό οξύ.

6. Αν έχετε νεφρική ανεπάρκεια μην τα καταναλώνετε λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο.

9 Δεκεμβρίου 2013

Ελάτη Τρικάλων

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Η Ελάτη είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό στο νομό Τρικάλων, νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου. Η χιλιομετρική απόσταση από την πόλη των Τρικάλων είναι 32 χλμ. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε ύψος 920 μ. στο όρος Κόζιακα. Κοντά στην Ελάτη βρίσκονται όμορφα χωριά που μπορείτε να εξερευνήσετε όπως το Περτούλι, η Πύλη, το Νεραιδοχώρι, η Πύρρα και πολλά άλλα χωριά.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Το χιονοδρομικό κέντρο είναι 8.5 χλμ από την Ελάτη στη θέση Περτουλιώτικα Λιβάδια ανάμεσα απ την Ελάτη και το Περτούλι. Το σαλέ του είναι απ τα ομορφότερα σαλέ από αρχιτεκτονικής πλευράς. Τα Τρίκαλα απέχουν 31 χλμ απ την Ελάτη, η Πύλη 13 χλμ και το Περτούλι 14.5 χλμ. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε όπως  το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς, το γεφύρι Χατζηπέτρου – Βλαχόστρατα, το γεφύρι της Πύλης, η Μονή Δούσικου, οι καταρράκτες Δέσης, η Πόρτα Παναγιά, η Μονή Τιμίου Σταυρού, η Μονή Γκούρας και τα τρία ποτάμια. Αν σας αρέσει το περπάτημα κάντε μια βόλτα στον κόκκινο βράχο.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Στην Ελάτη αλλά και τα γύρω χωριά Περτούλι, Νεραιδοχώρι, Πύρρα, συναντάμε πολλά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία οπού μπορεί κανείς να γευτεί καλό φαί αλλά και τσίπουρο. Το σίγουρο είναι πως θα φάτε καλά στην Ελάτη. Επίσης υπάρχουν ωραία καφέ όπου τα βράδια θα απολαύσετε το κρασάκι σας στο τζάκι με καλή μουσική.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, αρχοντικά που θα σας προσφέρουν μία υπέροχη διαμονή.
Ωραία περίοδος για να πάτε στην Ελάτη είναι τα Χριστούγεννα για να δείτε και το Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε ειδικά αν έχετε παιδιά, να είστε σίγουροι πως θα νιώσετε κι εσείς παιδί.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων




Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

e-womenmagazine.blogspot.gr - Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Η αυπνία ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, μπορεί να είναι παροδική ή επαναλαμβανόμενη. Το άγχος και το στρες είναι το πιο συνηθισμένο που χαλάει τον ύπνο πολλών ανθρώπων. Για να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε εφαρμόστε κάποιες απλές συμβουλές.

Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο θα σας κάνει πολύ καλό

Ο φωτισμός στο δωμάτιο πρέπει να είναι χαμηλός τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθούμε για να χαλαρώσουμε.

Δεν πρέπει να κοιμόμαστε σε ζεστό δωμάτιο αντιθέτως πρέπει να είναι δροσερό το περιβάλλον.

Αποφεύγουμε τον καφέ από το απόγευμα και μετά και γενικά την καφείνη γιατί είναι διεργετική.

Το βραδινό γεύμα καλό είναι να μην είναι βαρύ. Η αποφυγή του αλκοόλ είναι απαραίτητη.

Αν παρόλα αυτά δεν σας παίρνει ο ύπνος μην αγχώνεστε διαβάστε ένα βιβλίο έτσι ώστε να αξιοποιήσετε το χρόνο μέχρι να ξαναπροσπαθήσετε να κοιμηθείτε.

Αν η αυπνία είναι επαναλαμβανόμενη τότε χρειάζεται ιατρική εξέταση.

Το φαρμακείο της φύσης

e-womenmagazine.blogspot.gr - Το φαρμακείο της φύσης

Τα παρακάτω βότανα και αιθέρια έλαια είναι απαραίτητα συστατικά για να έχετε ένα ΄΄φυσικό φαρμακείο΄΄ στο σπίτι σας.


  • Χαμομήλι για κρυώματα, άγχος και στομαχικές διαταραχές
  • Άρνικα σε μορφή κρέμας ή τζελ για μυικούς πόνους και μελανιές
  • Ευκάλυπτος σε αιθέριο έλαιο για δύσπνοια και πιασίματα
  • Καλέντουλα σε μορφή κρέμας ή τζελ για κοψίματα, εγκαύματα, γδαρσίματα και τσιμπήματα εντόμων
  • Βαλεριάνα σε εκχύλισμα για ήπιο αναλγητικό αλλά και για την αυπνία
  • Εχινάκεια σε μορφή βάμματος ή κάψουλα για τη γρίπη, το κρύωμα και κοψίματα
  • Τζίντζερ φρέσκια ρίζα για κρυολόγημα, ναυτία, δύσπνοια και στομαχικές διαταραχές
  • Θαλασσινό αλάτι για γαργάρες για τον πονόλαιμο αλλά και για άλατα στο μπάνιο σας
  • Τειόδεντρο σε αιθέριο έλαιο για δερματικές μολύνσεις και τα τσιμπήματα

Σε ότι μπορούμε να αποφύγουμε τα χημικά φάρμακα μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με φυσικά.

Γλώσσες με σκορδάτη κρούστα

e-womenmagazine.blogspot.gr - Γλώσσες με σκορδάτη κρούστα

Υλικά:
4 φιλέτα γλώσσας (1 κιλό)
2 κούπες τριμμένο άσπρο μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιντανό
75 γραμ. λιωμένο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Φετάκια λεμονιού για το σερβίρισμα

                                                           Εκτέλση
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και αραδειάστε τα στη σειρά σε λαδωμένο, πυράντοχο σκεύος. Ανακατέψτε τα τρίμματα του ψωμιού με το μαιντανό και πασπαλίστε τα ψάρια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο και ραντίστε με αυτό τα τρίμματα του ψωμιού. Ψήστε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να ροδίσουν τα τρίμματα. Αν τα ψάρια είναι έτοιμα και η επιφάνεια δεν έχει πάρει χρώμα, συνεχίστε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά στο γκριλ. Στολίστε με φέτες λεμονιού.

7 Δεκεμβρίου 2013

Θα κάνατε σεξ με κάποιον που γνωρίσατε μέσα από το internet;

e-womenmagazine.blogspot.gr - Θα κάνατε σεξ με κάποιον που γνωρίσατε μέσα από το internet;

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας  λίγο λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες θα έκαναν σεξ με κάποιον που γνώρισαν μέσω facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σας φαίνεται παράξενο; Κι όμως είναι αλήθεια.
Στον τομέα του σεξ 45% γυναικών και αντρών από 18 έως 54 ετών απάντησαν ότι έχουν κάνει σεξ με άτομο που γνώρισαν από το internet ή ακόμα κι αν δεν το δοκίμασαν θα ήθελαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να το δοκιμάσουν.
Όμως μη ξεχνάτε ποτέ τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο γι’ αυτό δίξτε ιδιαίτερη προσοχή μικροί και μεγάλοι για την ασφάλειά σας γιατί καθημερινά ακούμε τόσα να συμβαίνουν.

Φυσικη μάσκα προσώπου για ξηρό δέρμα

e-womenmagazine.blogspot.gr - Φυσικη μάσκα προσώπου για ξηρό δέρμα
Συστατικά:
1 φλυτζάνι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι
1 φλυτζάνι αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανθρώπινες σχέσεις

e-womenmagazine - Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανθρώπινες σχέσεις

Αν και το facebook και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, η συχνή χρήση τους κάνει κακό στις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά ανάμεσα στα ζευγάρια.

Υπάρχουν ζευγάρια που φτάνουν ακόμα και στο διαζύγιο καθώς η συχνή χρήση κοινωνικών δικτύων φέρνει μεγάλες πιθανότητες τσακωμών και καβγάδων ανάμεσα στα ζευγάρια. Απομακρύνονται και αδιαφορούν για τη σχέση τους πολλοί από αυτούς. Βέβαια και οι απιστίες δεν λείπουν από αυτό καθώς οι συχνοί χρήστες κοινωνικών δικτύων είναι εύκολο να έρθουν σε επαφή με πρώην συντρόφους τους καθώς επίσης και με νέους χρήστες που ψάχνουν για σχέση μέσω διαδικτύου. Τα διαζύγια για απιστία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αυξηθεί στις μέρες μας γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή και μέτρο.

Επίσης τα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν την επαφή και σε φιλικό επίπεδο. Έχουν αποξενωθεί οι άνθρωποι επειδή κάθονται με τις ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή και μιλάνε με άτομα. Αυτό το θεωρούν κοινωνικό επειδή γνωρίζουν νέους φίλους μέσα από εκεί, στην πραγματικότητα όμως είναι αποξενωμένα άτομα που τους λείπει η άμεση επαφή, το να βγουν μια βόλτα με έναν φίλο ή φίλη για ένα καφέ, να κάνουν μια βόλτα όλα αυτά τα έχουν αφήσει στην άκρη και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μπροστά σε έναν υπολογιστή. Ακόμα και βόλτα να βγουν αυτά τα άτομα θα πάρουν μαζί τους το laptop ή απ’ το κινητό τους θα μπούνε για να δούνε τα μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε καταντάει αρρώστια.


Φυσικά πολλοί είναι οι κίνδυνοι και για τα παιδιά καθώς θέλουν κι’ αυτά από μικρή ηλικία να αποκτήσουν σελίδα σε κάποια από τα κοινωνικά δίκτυα. Ειδικά αν βλέπουν τους γονείς κολλήμένους με τις ώρες στο facebook λογικό είναι να θέλουν κι’ αυτά. Είναι λάθος οι γονείς να αφήνουν σε μικρή ηλικία τα παιδιά να είναι χρήστες κοινωνικών δικτύων καθώς οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι πολλοί. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να έχουν μεγάλη προσοχή και έλεγχο στα παιδιά τους γιατί μπορεί κάποιο από μόνο του να δημιουργήσει κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να το ξέρουν οι ίδιοι.

Τι είναι το κρυολόγημα και πώς θα το καταπολεμήσετε

e-womenmagazine - Τι είναι το κρυολόγημα και πώς θα το καταπολεμήσετε

Όλοι μπορούμε να πάθουμε ένα κοινό κρυολόγημα αφού πολλές από τις βραχυχρόνιες αρρώστιες είναι κοινά κρυολογήματα. Το κρυολόγημα είναι συνηθέστερο στα παιδιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το παθαίνουν και οι μεγάλοι.
Το κρυολόγημα μεταδίδεται με άμεση επαφή, χειραψία με ένα άτομο που έβηξε στην παλάμη του ή φύσηξε τη μύτη του ή με το φτάρνισμα και το βήχα όταν γίνονται χωρίς την κάλυψη του χεριού. Έτσι ελευθερώνουν τον ιό στον αέρα και μεταδίδεται σε άλλα άτομα. Γι’ αυτό καλό είναι να βάζουμε το χέρι μας πάντα όταν φταρνιζόμαστε ή βήχουμε και να το λέμε στα παιδιά μας για να το εφαρμόζουν.
Τα κρυολογήματα είναι εποχιακά έτσι λοιπόν πιο πολλά άτομα κρυολογούν το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη παρά το καλοκαίρι.
Τα συμπτώματα είναι τα εξής:
Φτάρνισμα
Τρέχουν τα μάτια
Τρέχει η μύτη
Πονάνε τα λαιμά και υπάρχει μια βραχνάδα στη φωνή
Βήχας
Πονοκέφαλος
Ελαφρός πυρετός
Αδιαθεσία και κόπωση
Αν θέλετε να καταπολεμήσετε γρήγορα το κρυολόγημα ακουλουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα καθώς και χυμό πορτοκάλι για να πάρετε βιταμίνη C. Κάντε ζεστά μπάνια ώστε να πέφτει ο πυρετός και να φεύγουν τα μικρόβια. Φάτε παστίλιες για το λαιμό, αερίζετε συχνά το δωμάτιο για να φεύγουν τα μικρόβια, να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και τέλος πιείτε πολλά ζεστά ροφήματα. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

6 Δεκεμβρίου 2013

Αλμυρό κέικ

e-womenmagazine - Αλμυρό κέικ

250 γραμ. φαρινάπ αλεύρι
6 αυγά
150 γραμ. ζαμπόν σε κύβους ψιλοκομμένο
300 γραμ. τριμμένο κεφαλοτύρι και γραβιέρα
1 βιτάμ
1 γιαούρτι 0%
80 γραμ. ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
                                                       
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια και τα αφήνουμε μαρέγκα στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο με τους κρόκους, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα ασπράδια που αφήσαμε στην άκρη και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα. 

3 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων

e-womenmagazine - 3 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων

Οι ραγάδες είναι ραβδώσεις-γραμμώσεις που δημιουργούνται στο δέρμα καθώς αυτό ατροφεί και σχηματίζεται μια ήπια ρυτιδωμένη επιφάνεια λευκής απόχρωσης.
Συνήθως ραγάδες εμφανίζουν οι έγκυες λόγω αυξομοίωσης του βάρους, άτομα που έχουν απότομη μεταβολή στο βάρος τους, κακή ποιότητα κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της και άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες όπως η νευρογενής ανορεξία, χρόνια ηπατοπάθεια και άλλες ασθένειες. Εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, τους μηρούς και στο μαστό.

Γι’ αυτό αντιμετωπίστε τις ραγάδες σας με τους παρακάτω φυσικούς τρόπους.

1. Βάλτε σε μια κούπα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 5 σταγόνες καλέντουλας και αμυγδαλέλαιου. Για ένα μήνα εφαρμόστε στην περιοχή που υπάρχουν ραγάδες το μείγμα και θα δείτε σύντομα καλά αποτελέσματα.

2. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και βάλτε στην περιοχή των ραγάδων. Κάντε καλό μασάζ, με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και οι ραγάδες θα μειώσουν την εμφάνισή τους.

3. Σε ένα μπολ ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια βάλτε τη σε ένα βαζάκι και φυλάξτε την στο ψυγείο για να δέσει το μίγμα καλά. Όταν πήξει εφαρμόστε την κρέμα κάθε βράδυ στην πάσχουσα περιοχή και σε λίγο καιρό οι ραγάδες σας θα μειωθούν.

Διώξτε τους μαύρους κύκλους από τα μάτια


Οι μαύροι κύκλοι δείχνουν κουρασμένο το πρόσωπο μας και χαλάνε την εικόνα του μακιγιάζ. Προσπαθήστε να μειώσετε τους μαύρους κύκλους με τους παρακάτω τρόπους:

- Χρησιμοποιήστε κρέμες ματιών. Καλό είναι να περιέχει aloe vera και βιταμίνη Ε.

- Διώξτε το άγχος καθώς επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους.

- Πίνετε πολύ νερό. Το νερό ενυδατώνει την επιδερμίδα και βοηθά στη θεραπεία των μαύρων κύκλων. Πρέπει να πίνετε 8-9 ποτήρια νερό την ημέρα.

- Περισσότερο ύπνος. Ο κυριότερος λόγος που δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι είναι η έλλειψη ύπνου. Να κοιμόσαστε 7-8 ώρες την ημέρα.

Extra tips που θα σας βοηθήσουν: Κόψτε φέτες πατάτας ή αγγουριού και τοποθετήστε στα μάτια ώστε να αγγίξει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Αφήστε 10-15 λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια θα δείτε τους μαύρους κύκλους σας να έχουν βελτιωθεί αρκετά. Επίσης μπορείτε να βάλετε φακελάκια χαμομηλιού για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους αλλά και το πρήξιμο των ματιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν έχετε αλλεργία στο δέρμα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Πέλλα: χαλάρωση στα Λουτρά Πόζαρ

e-womenmagazine - Πέλλα: χαλάρωση στα Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο νομό Πέλλας 13 χλμ βορειοδυτικά της Αριδαίας. Η λουτρόπολη είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοποτάμου, τα νερά αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου από το βουνό. Το Λουτράκι απέχει 3 χλμ από τα λουτρά.
Πολλοί επισκέπτες έρχονται από κάθε μέρος της Ελλάδας για να απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά και να χαλαρώσουν στη φύση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού βοηθούν για παθήσεις του κυκλοφορικού και αναπνευστικού, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, δερματικές παθήσεις καθώς και παθήσεις νεφρών, χολής πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

e-womenmagazine - Πέλλα: χαλάρωση στα Λουτρά Πόζαρ

Η Όρμα είναι ένα όμορφο, φιλόξενο χωριό 2 χλμ απ’ τα ιαματικά λουτρά χτισμένο στους πρόποδες του όρους Βόρας – Καιμάκτσαλαν. Άλλο ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το φαράγγι που εκτείνεται από τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα λουτρά. Όμορφα δρομάκια, πλακόστρωτα μονοπάτια, ξύλινες γέφυρες θα σας μαγέψουν μέσα σε μία περιοχή πλούσια σε βλάστηση και καταρράκτες.
Από τη Θεσσαλονίκη τα λουτρά απέχουν 100 χλμ, από την Αθήνα 530 χλμ, από την Αριδαία 13 χλμ, από την Έδεσσα 30 χλμ, από τη Λάρισα 230 χλμ και από το Καιμάκτσαλαν 35 χλμ.

Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν όμορφα ξενοδοχεία στην περιοχή που μπορείτε να μείνετε και να απολαύσετε τα λουτρά. Το φαγητό είναι καλό καθώς υπάρχουν ταβερνούλες που θα γευτείτε νόστιμα φαγητά και θα χαλαρώσετε πίνοντας το κρασάκι σας. Είναι must προορισμός για το χειμώνα.

e-womenmagazine - Πέλλα: χαλάρωση στα Λουτρά Πόζαρ

Τρείς σπιτικοί τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

e-womenmagazine - Τρείς σπιτικοί τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

1.Κάντε μασάζ με φύκια κάθε μέρα. Θα μειωθεί η κυτταρίτιδα και το δέρμα θα σφύξει. Στα φαρμακεία πουλάνε φύκια σε σκόνη. Ανακατεύεις με νερό το απλώνεις στο δέρμα κάνεις μασάζ και στο τέλος τυλίγεσαι με σελοφάν για μία περίπου ώρα.

2.Ανακατέψτε ελληνικό καφέ, ελαιόλαδο και μαύρη ζάχαρη σε ένα μπόλ, στη συνέχεια απλώστε το scrub στις προβληματικές περιοχές τρίβοντάς το καλό με κυκλικές κινήσεις για πέντε λεπτά τουλάχιστον. Ο καφές αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

3.Αναμείξτε σε ένα ποτήρι νερό χυμό από λεμόνι (φρέσκο χυμό) με πιπέρι καγιέν. Πιείτε κάθε μέρα ένα με δύο ποτήρια. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα.

Δέκα τρόποι αντιμετώπισης του άγχους

e-womenmagazine - Δέκα τρόποι αντιμετώπισης του άγχους

Θέλετε να διώξετε το άγχος απ’ τη ζωή σας; Παρακάτω θα διαβάσετε κάποιους τρόπους ώστε να πείτε ΄΄αντίο΄΄ στο άγχος  που σας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

1.Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Αν αθλήσε έξω στον ήλιο με λίγο περπάτημα ή ποδήλατο θα αυξήσεις τη βιταμίνη D που παράγει ο οργανισμός σου η οποία βελτιώνει πολύ τη διάθεση. Η άσκηση στο ύπαιθρο είναι πολύ καλή.

2.Απόφυγε την καφείνη. Ο τόνος των μυών είναι αυξημένος μετά τη λήψη καφείνης και για λίγες ώρες.

3. Δείξε προσοχή στη γλουτένη. Πολλά άτομα έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, που μπορεί να οδηγήσει και σε έντονο άγχος.

4.Βάλε το γέλιο στη ζωή σου. Αναζήτησε ανθρώπους που περνάς καλά μαζί τους και γελάστε πολύ.
Το γέλιο καταπολεμά το άγχος.

5.Η  συζήτηση διώχνει το άγχος. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί συζητήστε το, θα σας κάνει καλό αν το βγάλετε από μέσα σας.

6.Η χαλάρωση διώχνει το άγχος. Υπάρχουν τεχνικές χαλάρωσης στα γυμναστήρια ή σε σχολές όπως η γιόγκα αλλά και πολλές ακόμη.

7.Η μουσική ή ένα βιβλίο θα σας βοηθήσει αρκετά. Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει ή επιλέξτε ένα βιβλίο, θα σας κάνει να ξεχάσετε τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας. Ειδικά η μουσική φτιάχνει τη διάθεση.

8.Βάλτε αιθέρια έλαια λεβάντας στη μπανιέρα σας και χαλαρώστε.

9.Βγείτε για ψώνια στην αγορά. Το shopping therapy όπως είναι γνωστό διώχνει το άγχος και βοηθά να ανέβει η διάθεσή σας.

10.Τέλος το σεξ. Απολαύστε το σεξ με το σύντροφο σας, διώχνει αποτελεσματικά το άγχος. Εξηγήστε στο σύντροφό σας τι σας αρέσει και τι όχι. Μετά το σεξ θα νιώσετε χαλαρωμένοι και θα φτιάξει η διάθεσή σας.

4 Δεκεμβρίου 2013

6 μυστικά για καλύτερο σεξ!

e-womenmagazine - 6 tips για καλύτερο σεξ!

1. Αγοράστε καινούργια εσώρουχα. Τα sexy εσώρουχα αρέσουν σε όλους τους άντρες. Καλό είναι να ξέρετε πιο χρώμα προτιμάει αν και συνήθως στους άντρες αρέσει το κόκκινο και το μαύρο.

2. Απολαύστε ένα ντουζ με το σύντροφό σας γεμίζοντας την μπανιέρα με αιθέρια έλαια. Ανάψτε κεράκια ρεσώ μέσα στο μπάνιο για να φτιάξετε ατμόσφαιρα.

3. Πριν από ένα καλό σεξ χρειάζονται τα προκαταρκτικά. Μιλήστε του βρώμικα, όχι κάτι πολύ χυδαίο όμως αυτό αρέσει στους άντρες και θα νιώσετε κι εσείς απελευθερωμένες.

4. Αν είσαστε παντρεμένες και έχετε παιδιά αποδράστε ένα σαββατοκύριακο με το σύντροφό σας αφήνοντας τα παιδιά σε κάποιο συγγενή. Οι αποδράσεις κάνουν καλό στα ζευγάρια καθώς ξεφεύγουν από την καθημερινότητα. Αν πάλι τα οικονομικά σας δεν είναι και τόσο καλά αρκεστείτε να μείνετε μόνοι σας για ένα σαββατοκύριακο χωρίς τα παιδιά σας.

5. Απολαύστε αφροδισιακές τροφές όπως τα θαλασσινά, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, μέλι, φράουλες  και πολλά άλλα.


6. Τα φιλιά και τα χάδια είναι πολύ σημαντικά, εμπιστευθείτε λοιπόν τη γλώσσα του σώματος γιατί πολλές φορές είναι καλύτερα τα χάδια και τα φιλιά από τα λόγια.

Τι κρύβει η βιταμίνη D

e-womenmagazine - Τι κρύβει η βιταμίνη D

Όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα όσοι έχουν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε βιταμίνη D έχασαν αρκετά κιλά σε σχέση με εκείνους που δεν λάμβαναν επαρκείς δόσεις της. 
Οι ειδικοί λένε πως η συγκεκριμένη βιταμίνη ενισχύει τη δράση της ορμόνης λεπτίνης η οποία δίνει την εντολή του κορεσμού στον εγκέφαλο κι έτσι σταματάμε να τρώμε.
 Τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D είναι ο κρόκος αυγού, το συκώτι, ψάρια όπως η ρέγγα, ο τόνος, ο σολωμός, οι σαρδέλες, το φαγκρί, ο κολιός και το λαβράκι, επίσης εμπλουτισμένες μαργαρίνες και γαλακτοκομικά προιόντα ενώ για τη σύνθεσή της είναι απαραίτητη, με μέτρο βέβαια, η έκθεσή μας στον ήλιο.

Καταναλώστε λοιπόν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D.

Επιχείλιος έρπης

e-womenmagazine - Επιχείλιος έρπης

Ο επιχείλιος έρπης είναι γνωστός και ως φυσαλίδες του πυρετού, είναι επώδυνες φυσαλίδες που προκαλούνται από τον ιό του απλού έρπητα. Αρκετοί άνθρωποι μέχρι να ενηλικιωθούν εμφανίζουν επιχείλιο έρπη. Αρχικά η λοίμωξη περνάει χωρίς να το καταλάβουμε, όμως μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες στο στόμα.
Τα συμπτώματα του εμφανίζονται με την εξής σειρα:
Αίσθηση μυρμηγκιάσματος, φαγούρας στην προσβεβλημένη περιοχή
Εμφανίζονται  επώδυνες φυσαλίδες και το δέρμα σε εκείνο το σημείο φλεγμαίνει
Ρήξη των φυσαλίδων και δημιουργία εφελκίδας
Οι φυσαλίδες αρχίζουν να υποχωρούν μέσα σε 10-14 ημέρες.
Παράγοντες που επηρεάζουν τον επιχείλιο έρπητα είναι ο αέρας, η κόπωση, το στρες, το ηλιακό έγκαυμα, το κρυολόγημα, ο πυρετός και η περίοδος. Πολλά άτομα εμφανίζουν τον έρπη συνήθως στο ίδιο σημείο.
Η χρήση μιας κρέμας ειδικής για τον επιχείλιο έρπη βοηθάει πολύ ειδικά αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Αποφεύγετε τα φιλιά γιατί είναι κολλητικό. Να ξέρετε πως με το στοματικό έρωτα υπάρχει ο κίνδυνος να μεταδοθεί στα γεννητικά όργανα γι’ αυτό καλύτερα να το αποφεύγετε.

Έξυπνα tips για λάμψη και υγιή μαλλιά

e-womenmagazine - Έξυπνα tips για λάμψη και υγιή μαλλιά

1. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα έντονης λιπαρότητας και θαμπάδας στα μαλλιά χρησιμοποιείστε cotton pads. Τι είναι αυτό; Τα σαμπουάν με καθαριστικές ιδιότητες έχουν δυνατή σύνθεση οι οποίες μπορούν να θαμπώσουν το χρώμα σας. Γι’ αυτό ταμπονάρετε τις ρίζες των μαλλιών σας με ένα βαμβάκι για να απορροφηθεί η έντονη λιπαρότητα και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα σαμπουάν λάμψης.

2. Ξεχάστε την πετσέτα για το σκούπισμα των μαλλιών αν έχετε φριζαρισμένο μαλλί, χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας και πιέστε όσο είναι νωπά τα μαλλιά σας. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι επειδή το χαρτί δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό.

3. Πριν βάψετε τα μαλλιά σας λουστείτε. Είναι μύθος ότι πρέπει να είσαστε άλουστες για να πιάσει η βαφή. Όταν λούζεστε το χρώμα των μαλλιών δεν είναι το κανονικό, ο κομμωτής σας όμως πρέπει να δει το πραγματικό σας χρώμα για να σας πει πια απόχρωση σας ταιριάζει.

4. Αν έχετε ταλαιπωρημένα ή πολύ λεπτά μαλλιά, αντί για την κλασική χτένα κρεπαρίσματος, χρησιμοποιήστε μια αματαχείρηστη οδοντόβουρτσα καθώς στεγνώνετε τα μαλλιά σας. Το κάνουμε αυτό επειδή οι μαλακές τρίχες δίνουν extra όγκο χωρίς να τα ταλαιπωρούν.

5. Μη ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα λάδι μαλλιών για να τιθασεύετε το χτένισμά σας. Αν πάλι έχετε πολύ λεπτά μαλλιά βρείτε ένα προιόν με λεπτόρρευστη υφή για να μη σας βαραίνει.

6 τρόποι για να τρελάνεται τους άντρες

e-womenmagazine - 6 τρόποι για να τρελάνεται τους άντρες

Υπάρχουν πράγματα που οι άντρες δεν μπορούν να αντισταθούν και σκανδαλίζονται. Κάποιες γυναίκες τα κάνουν αυθόρμητα επειδή τους βγαίνει ενω κάποιες άλλες το κάνουν επίτηδες απλά για να προκαλέσουν.

1.  Τέντωμα. Καθώς συζητάτε μαζί του αρχίστε να τεντώνεστε ναζιάρικα, ότι τάχα πιαστήκατε, και φισικά φροντίστε να σηκωθεί λίγο η μπλουζίτσα σας.

2. Φορέστε τα πιο sexy εσώρουχα. Κανένας άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ωραία εσώρουχα. Προτιμήστε τα χρώματα που του αρέσουν. Συνδυάστε τα με ένα sexy νυχτικό.

3. Στενά παντελόνια που διαγράφουν τις καμπύλες σας.

4. Φούστες και φορέματα κοντά. Όλους τους άντρες τους αρέσει να θαυμάζουν τα πόδια των γυναικών.

5. Δαγκώστε τα χειλάκια σας. Δεν υπάρχει αρσενικό που να μένει ασυγκίνητο στη θέα μιας γυναίκας που δαγκώνει τα χείλη της. Προσέξτε φυσικά μη ματώσετε τα χείλη σας.

6. Βάλτε τα ψηλοτάκουνα σας. Τα ψηλά παπούτσια είναι το απόλυτο φετιχ. Γοητεύονται όλοι οι άντρες.

Pilates για υγιή πλάτη

e-womenmagazine.blogspot.gr - Pilates για υγιή πλάτη

Το pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates στη Γερμανία τη δεκαετία του 1920 και είναι μία διαδεδομένη μορφή γυμναστικής. Είχε πρόβλημα με τη σπονδυλική του στήλη από μικρός γι’ αυτό παρακολουθούσε μαθήματα γιόγκας, έτσι δημιούργησε μια νέα μέθοδο εκγύμνασης.

Το pilares έχει στοιχεία γιόγκας και πολεμικών τεχνών. Η σταθερότητα και το κέντρο βάρους του σώματος επικεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιά. Έδωσε το όνομα ΄΄Contrology΄΄ για να δείξει τη σημασία που έχει ο έλεγχος της κίνησης και της μυικής άσκησης. Η συγκέντρωση του μυαλού, οι σωστές αναπνοές και η συνεχή ροή των κινήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο.

Βελτιώνει το μυικό σύστημα, ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος και προσδίδει ευλυγισία. Απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα όπως κύφωση και σκολίωση καθώς επαναφέρει τη σωστή θέση της σπονδυλικής στύλης, πόνους στον αυχένα, στη μέση και την πλάτη καθώς επίσης βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών χωρίς βέβαια να δίνει όγκο.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε κάποια από αυτά τα προβλήματα ή απλως θέλετε να γυμνάσετε το κορμί σας βάλτε τη μέθοδο pilates στη ζωή σας

Μάσκα προσώπου για σύσφιξη

e-womenmagazine - Μάσκα προσώπου για σύσφιξη
      Συστατικά:
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας



Αναμίξτε τα συστατικά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Είναι καλή για όλους τους τύπους δέρματος. Το αιθέριο έλαιο μέντας τονώνει το κουρασμένο δέρμα από την άλλη το ασπράδι αυγού συσφίγγει και βοηθά στην καταπολέμηση της επιδερμικής χαλάρωσης. Μπορείτε να την κάνετε μία φορά την εβδομάδα.

6 πράγματα που εκνευρίζουν τους άντρες σε μια γυναίκα


1. Μιλάμε πολύ. Όπως ξέρουμε οι γυναίκες μιλάμε πολύ και λέμε πολλές λεπτομέρειες που αφήνουν αδιάφορους τους αντρές.

2. Κάνουμε πολλά ψώνια. Σπαταλάμε ατελείωτες ώρες για την αγορά ρούχων παπουτσιών και άλλων πραγμάτων. Φυσικά όταν παίρνουμε μαζί και τους συντρόφους μας τους είναι το χειρότερό τους να πηγαίνουν πέρα δόθε στα μαγαζιά.

3. Κάνουμε κριτική σε άλλες γυναίκες. Σπάνια θα ακούσετε μια γυναίκα να πει καλή κουβέντα για μία άλλη.

4. Το παίζουμε αθώες. Πολλές γυναίκες κρύβουν το παρελθόν τους και δε λένε ότι παλιά τις άρεζε να παίζουν με τους άντρες ή δεν λένε τον ακριβή αριθμό των συντρόφων που είχαν ή τα one night stands που έχουν κάνει.

5. Έχουμε το σεξ σαν όπλο και πολλές φορές εκβιάζουμε τους άντρες με αυτό.

6. Ψάχνουμε συρτάρια, κινητά, τσέπες, πορτοφόλια τα πάντα. Θέλουμε να ερευνούμε τα προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων μας όταν όμως το κάνουν αυτοί τότε δεν μας αρέσει καθόλου.

Πίτσα με ψωμί του τοστ

e-womenmagazine - Πίτσα με ψωμί του τοστ
Υλικά:
1 ψωμί του τοστ
   300 γραμ. ζαμπόν
300 γραμ. κασέρι
 1 κρέμα γάλακτος
4-5 αυγά
                                                         

Εκτέλεση
Αλείφουμε το πυρέξ με βούτυρο βιτάμ. Στρώνουμε μία στρώση ψωμί του τοστ μετά βάζουμε το κασέρι και το ζαμπόν. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μία στρώση ψωμί του τοστ. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 200 ή 220 βαθμούς.

3 Δεκεμβρίου 2013

Μέτσοβο : Χτισμένο στις πλαγιές της Πίνδου


Ένας όμορφος προορισμός για το χειμώνα κυρίως αλλά και το καλοκαίρι, για όσους είναι λάτρης του βουνού, είναι το Μέτσοβο.

Είναι μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων με υψόμετρο 1.160 μ. Είναι κοντά στο νομό Τρικάλων ανάμεσα στα βουνά της Πίνδου, της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας. Οι κάτοικοι του Μετσόβου ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, την οινοποιία, τη δασοπονία, την τυροκομία, τη λαική τέχνη, την υφαντουργία αλλά και τον τουρισμό. Είναι γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών το μετσοβόνε και μετσοβέλα που όποιος πάει δεν μπορεί να μην το δοκιμάσει.


Το κλίμα είναι ψυχρό με βαρύ χειμώνα ενώ το καλοκαίρι είναι σχετικά ζεστό με αρκετές βροχές. Σχετικά με άλλα μέρη βέβαια το καλοκαίρι στο Μέτσοβο είναι αρκετά δροσερό και αν σας αρέσει το βουνό θα το απολαύσετε και το καλοκαίρι.

Η χιλιομετρική απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 235 χλμ, από Αθήνα μέσω Τρικάλων 413 χλμ, από Ιωάννινα 62 χλμ, από Γρεβενά 63 χλμ και από Τρίκαλα 93 χλμ.


Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη πηγών Αώου μια τεχνητή λίμνη 15 χλμ από το Μέτσοβο καθώς και το Μετσοβίτικο έναν παραπόταμο του Αράχθου όπου μια βόλτα στα μονοπάτια που υπάρχουν στις όχθες του και στο πέτρινο γεφύρι θα σας μαγέψει.

Επίσης ο Αβερώφειος κήπος ένα πάρκο που θα δείτε όλα τα είδη δέντρων που υπάρχουν στην περιοχή είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε.

Όμορφα μοναστήρια με φοβερή αρχιτεκτονική αρκετών αιώνων πριν είναι κάτι που θα θαυμάσετε καθώς και μουσεία όπως αυτό της λαικής τέχνης που είναι η πολιτιστική ανάπτυξη του Μετσόβου.

Τέλος ο νερόμυλος Γκίνα στο Μέτσοβο είναι ένας από τους πολλούς νερόμυλους που υπάρχουν στα Ιωάννινα και είναι σε καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Είναι δίπλα στις όχθες του Άραχθου κοντά στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Όσο για το φαγητό υπάρχουν πολλά ωραία παραδοσιακά ταβερνάκια οπού μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές του Μετσόβου. Δεν έχει τόσο έντονη νυχτερινή ζωή υπάρχουν όμως κάποιες παραδοσιακές καφετέριες που μπορείτε να περάσετε τη βραδιά σας με ένα ποτάκι. Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ξενοδοχεία με όμορφο στυλ.
Το Μέτσοβο είναι δανικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν το τοπίο, την αρχιτεκτονική, τις βυζαντινές αρχαιότητες, την ζωντανή παράδοση και τον πολιτισμό ή τις εξορμήσεις στο χιονοδρομικό κέντρο και στις κοντινές περιοχές.

Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄

e-womenmagazine - Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι από τα πιο όμορφα χωριά που υπάρχουν στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο νομό Πέλλας σε ύψος 1.200 μ. και είναι το κοντινότερο χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν.
Χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός οικισμός από το 1992. Το παραδοσιακό του στυλ το εντάσσει στα ομορφότερα χειμερινά τουριστικά μέρη. 

Το φαγητό είναι πολύ καλό καθώς διαθέτει ωραία παραδοσιακά ταβερνάκια, όμορφες καφετέριες που μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και το βράδυ το ποτό σας. Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία με τζάκι ή τζακούζι, ανάλογα τι θα επιλέξετε,  που σας παρέχουν τα πάντα.

e-womenmagazine - Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄

Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς οπαδούς του σκι. Υπάρχουν καφέ μπαρ, εστιατόριο και σαλέ που μπορείτε να περάσετε τη νύχτα σας. Απέχει 39 χλμ από την Έδεσσα, 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 570 χλμ από την Αθήνα.

Κοντινά χωριά που μπορείτε να πάτε είναι η Παναγίτσα 8 χλμ από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, χτισμένη σε υψόμετρο 700 μ. Τα τελευταία χρόνια έχει αρκετό τουρισμό. Εκεί θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και ξενοδοχεία. Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Παναγίτσα είναι το μουσείο φωτογραφικών μηχανών στο ξενοδοχείο Λεβέντης στον περιφερειακό της Παναγίτσας. Πιο κάτω από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο θα βρείτε τον οικισμό του Νέου Άγιου Αθανάσιου σε υψόμετρο 750 μ. Η απόσταση των δύο χωριών είναι 5 χλμ. Σήμερα είναι αναπτυγμένος τουριστικά με ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακούς ξενώνες και όμορφα ταβερνάκια.

e-womenmagazine - Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄


Τα στενά πέτρινα δρομάκια, οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα όμορφα ξενοδοχεία θα σας αφήσουν υπέροχες αναμνήσεις. Δεν είναι άλλωστε λίγοι που τον αποκαλούν ΄΄η Αράχωβα του Βορρά΄΄.  Ο τουρισμός το χειμώνα είναι σε υψηλά επίπεδα. Όπωτε σας δοθεί η ευκαιρία επιλέξτε τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο για τη διαμονή σας, θα εντυπωσιαστείτε. 

7 λύσεις για τη δυσκοιλιότητα

e-womenmagazine - 7 λύσεις για τη δυσκοιλιότητα

Μάθε πώς μπορείς να απαλλαγείς από τη δυσκοιλιότητα χωρίς τη χρήση φαρμάκων.
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα γυναικών. Άγχος, κακή διατροφή, σύνδρομο ...
ευερέθιστου εντέρου, φάρμακα, συχνά ταξίδια κι άλλες αιτίες είναι οι συνήθεις ύποπτοι ενώ το πρόβλημα μπορεί να είναι προσωρινό αλλά και μόνιμο. Αν κι εσύ ταλαιπωρείσαι, μάθε πώς θα αντιμετωπίσεις τη δυσκοιλιότητα και μην υποφέρεις άσκοπα. 

* Όχι στις επεξεργασμένες τροφές - Ναι στη σωστή διατροφή 

Σίγουρα δεν μπορείς να κόψεις την κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων, η μείωσή τους όμως θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Προτίμησε μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και λαχανικά, τα οποία προτιμότερο είναι να καταναλώνεις φρέσκα. Απότα φρούτα τα ιδανικότερα είναι τα μήλα, τα βερύκοκα και τα δαμάσκηνα ενώ όσον αφορά το ψωμάκι και τα δημητριακά, τα ολικής άλεσης κάνουν θαύματα.

* Μασάζ 

Κι όμως το μασάζ μπορεί να βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση. Δοκίμασε να κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ στην κοιλιά με αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα. Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, μέντας, μοσχοκάρυδου, θυμαριού ή δυόσμου δρουν αποτελεσματικά. Φτιάξε σπιτικό λαδάκι, με αμυγδαλέλαιο και σταγόνες από τα παραπάνω αιθέρια έλαια και βάλε ένα πεντάλεπτο μασαζάκι στο πρόγραμμα.

* Το νεράκι είναι ευεργετικό 

Έχουμε πολλάκις τονίσει τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού μας. Το νεράκι προσφέρει κι εδώ τη λύση, αφού εκτός από τις υπόλοιπες ευεργτικές του ιδιότητες βοηθά και το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, την αποβολή των άχρηστων ουσιών αλλά και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας γι΄αυτό μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια ημερησίως.

* Γυμναστική

Έρευνες έχουν δείξει πως η τακτική σωματική άσκηση ανακουφίζει από το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα. Βάλε λοιπόν στο πρόγραμμα τη γυμναστική ή ήπια άσκηση όπως το περπάτημα και βρες την υγειά σου. Η καθιστική ζωή κι η παθητικότητα δυσχεραίνουν το πρόβλημα γι΄αυτό σήκω από τον καναπέ και... κινήσου!

* Πρόγραμμα τουαλέτας 

Μπορεί να σου ακούγεται ανόητο, ωστόσο, η επίσκεψη στην τουαλέτα συγκεκριμένη ώρα της ημέρας μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Προσπάθησε να επισκέπτεσαι την τουαλέτα σε τακτικές ώρες. Μια καλή ώρα είναι μετά από κάθε σου γεύμα.

* Φυτικά σκευάσματα 

Αν ακολούθησες όλες τις παραπάνω συμβουλές και δεν είδες φως, μην αφήνεις το πρόβλημα άλυτο. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά φυτικά σκευάσματα που θα σε βοηθήσουν να πας τουαλέτα. Ζήτα τη γνώμη του φαρμακοποιού σου και καλή τύχη!

* Ζήτα τη γνώμη γιατρού 

Αν τίποτα από τα παραπάνω δε λειτούργησε επισκέψου ένα γιατρό. Είναι ο μόνος αρμόδιος για να σου συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο και να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος για να μην υποφέρεις άσκοπα
IconIconIcon

Top Posts

Πρόγραμμα TV

GIM

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top