6 Δεκεμβρίου 2013

Δέκα τρόποι αντιμετώπισης του άγχους

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 06, 2013

e-womenmagazine - Δέκα τρόποι αντιμετώπισης του άγχους

Θέλετε να διώξετε το άγχος απ’ τη ζωή σας; Παρακάτω θα διαβάσετε κάποιους τρόπους ώστε να πείτε ΄΄αντίο΄΄ στο άγχος  που σας δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

1.Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Αν αθλήσε έξω στον ήλιο με λίγο περπάτημα ή ποδήλατο θα αυξήσεις τη βιταμίνη D που παράγει ο οργανισμός σου η οποία βελτιώνει πολύ τη διάθεση. Η άσκηση στο ύπαιθρο είναι πολύ καλή.

2.Απόφυγε την καφείνη. Ο τόνος των μυών είναι αυξημένος μετά τη λήψη καφείνης και για λίγες ώρες.

3. Δείξε προσοχή στη γλουτένη. Πολλά άτομα έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, που μπορεί να οδηγήσει και σε έντονο άγχος.

4.Βάλε το γέλιο στη ζωή σου. Αναζήτησε ανθρώπους που περνάς καλά μαζί τους και γελάστε πολύ.
Το γέλιο καταπολεμά το άγχος.

5.Η  συζήτηση διώχνει το άγχος. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί συζητήστε το, θα σας κάνει καλό αν το βγάλετε από μέσα σας.

6.Η χαλάρωση διώχνει το άγχος. Υπάρχουν τεχνικές χαλάρωσης στα γυμναστήρια ή σε σχολές όπως η γιόγκα αλλά και πολλές ακόμη.

7.Η μουσική ή ένα βιβλίο θα σας βοηθήσει αρκετά. Ακούστε τη μουσική που σας αρέσει ή επιλέξτε ένα βιβλίο, θα σας κάνει να ξεχάσετε τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας. Ειδικά η μουσική φτιάχνει τη διάθεση.

8.Βάλτε αιθέρια έλαια λεβάντας στη μπανιέρα σας και χαλαρώστε.

9.Βγείτε για ψώνια στην αγορά. Το shopping therapy όπως είναι γνωστό διώχνει το άγχος και βοηθά να ανέβει η διάθεσή σας.

10.Τέλος το σεξ. Απολαύστε το σεξ με το σύντροφο σας, διώχνει αποτελεσματικά το άγχος. Εξηγήστε στο σύντροφό σας τι σας αρέσει και τι όχι. Μετά το σεξ θα νιώσετε χαλαρωμένοι και θα φτιάξει η διάθεσή σας.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top