7 Δεκεμβρίου 2013

Τι είναι το κρυολόγημα και πώς θα το καταπολεμήσετε

Σάββατο, Δεκεμβρίου 07, 2013

e-womenmagazine - Τι είναι το κρυολόγημα και πώς θα το καταπολεμήσετε

Όλοι μπορούμε να πάθουμε ένα κοινό κρυολόγημα αφού πολλές από τις βραχυχρόνιες αρρώστιες είναι κοινά κρυολογήματα. Το κρυολόγημα είναι συνηθέστερο στα παιδιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το παθαίνουν και οι μεγάλοι.
Το κρυολόγημα μεταδίδεται με άμεση επαφή, χειραψία με ένα άτομο που έβηξε στην παλάμη του ή φύσηξε τη μύτη του ή με το φτάρνισμα και το βήχα όταν γίνονται χωρίς την κάλυψη του χεριού. Έτσι ελευθερώνουν τον ιό στον αέρα και μεταδίδεται σε άλλα άτομα. Γι’ αυτό καλό είναι να βάζουμε το χέρι μας πάντα όταν φταρνιζόμαστε ή βήχουμε και να το λέμε στα παιδιά μας για να το εφαρμόζουν.
Τα κρυολογήματα είναι εποχιακά έτσι λοιπόν πιο πολλά άτομα κρυολογούν το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη παρά το καλοκαίρι.
Τα συμπτώματα είναι τα εξής:
Φτάρνισμα
Τρέχουν τα μάτια
Τρέχει η μύτη
Πονάνε τα λαιμά και υπάρχει μια βραχνάδα στη φωνή
Βήχας
Πονοκέφαλος
Ελαφρός πυρετός
Αδιαθεσία και κόπωση
Αν θέλετε να καταπολεμήσετε γρήγορα το κρυολόγημα ακουλουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα καθώς και χυμό πορτοκάλι για να πάρετε βιταμίνη C. Κάντε ζεστά μπάνια ώστε να πέφτει ο πυρετός και να φεύγουν τα μικρόβια. Φάτε παστίλιες για το λαιμό, αερίζετε συχνά το δωμάτιο για να φεύγουν τα μικρόβια, να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και τέλος πιείτε πολλά ζεστά ροφήματα. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top