6 Δεκεμβρίου 2013

3 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 06, 2013

e-womenmagazine - 3 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων

Οι ραγάδες είναι ραβδώσεις-γραμμώσεις που δημιουργούνται στο δέρμα καθώς αυτό ατροφεί και σχηματίζεται μια ήπια ρυτιδωμένη επιφάνεια λευκής απόχρωσης.
Συνήθως ραγάδες εμφανίζουν οι έγκυες λόγω αυξομοίωσης του βάρους, άτομα που έχουν απότομη μεταβολή στο βάρος τους, κακή ποιότητα κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της και άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες όπως η νευρογενής ανορεξία, χρόνια ηπατοπάθεια και άλλες ασθένειες. Εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, τους μηρούς και στο μαστό.

Γι’ αυτό αντιμετωπίστε τις ραγάδες σας με τους παρακάτω φυσικούς τρόπους.

1. Βάλτε σε μια κούπα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 5 σταγόνες καλέντουλας και αμυγδαλέλαιου. Για ένα μήνα εφαρμόστε στην περιοχή που υπάρχουν ραγάδες το μείγμα και θα δείτε σύντομα καλά αποτελέσματα.

2. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και βάλτε στην περιοχή των ραγάδων. Κάντε καλό μασάζ, με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και οι ραγάδες θα μειώσουν την εμφάνισή τους.

3. Σε ένα μπολ ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Στη συνέχεια βάλτε τη σε ένα βαζάκι και φυλάξτε την στο ψυγείο για να δέσει το μίγμα καλά. Όταν πήξει εφαρμόστε την κρέμα κάθε βράδυ στην πάσχουσα περιοχή και σε λίγο καιρό οι ραγάδες σας θα μειωθούν.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top