Όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα όσοι έχουν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε βιταμίνη D έχασαν αρκετά κιλά σε σχέση με εκείνους που δεν λάμβαναν επαρκείς δόσεις της.
Οι ειδικοί λένε πως η συγκεκριμένη βιταμίνη ενισχύει τη δράση της ορμόνης λεπτίνης η οποία δίνει την εντολή του κορεσμού στον εγκέφαλο κι έτσι σταματάμε να τρώμε.
Τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D είναι ο κρόκος αυγού, το συκώτι, ψάρια όπως η ρέγγα, ο τόνος, ο σολωμός, οι σαρδέλες, το φαγκρί, ο κολιός και το λαβράκι, επίσης εμπλουτισμένες μαργαρίνες και γαλακτοκομικά προιόντα ενώ για τη σύνθεσή της είναι απαραίτητη, με μέτρο βέβαια, η έκθεσή μας στον ήλιο.
Καταναλώστε λοιπόν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου