Υλικά:
4 φιλέτα γλώσσας (1 κιλό)
2 κούπες τριμμένο άσπρο μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιντανό
75 γραμ. λιωμένο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Φετάκια λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλση
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και αραδειάστε τα στη σειρά σε λαδωμένο, πυράντοχο σκεύος. Ανακατέψτε τα τρίμματα του ψωμιού με το μαιντανό και πασπαλίστε τα ψάρια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το σκόρδο και ραντίστε με αυτό τα τρίμματα του ψωμιού. Ψήστε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να ροδίσουν τα τρίμματα. Αν τα ψάρια είναι έτοιμα και η επιφάνεια δεν έχει πάρει χρώμα, συνεχίστε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά στο γκριλ. Στολίστε με φέτες λεμονιού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου