3 Δεκεμβρίου 2013

Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

e-womenmagazine - Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας

Ο ΄΄ αιώνιος εχθρός΄΄ κάθε  γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα. Το δέρμα παίρνει την όψη την  ΄΄φλοιού πορτοκαλιού΄΄. Υπάρχουν και άντρες οι οποίοι έχουν κυτταρίτιδα πολύ λιγότερο ποσοστό βέβαια σε σχέση με τις γυναίκες.
 Η εντόπισή της είναι διαφορετική στα δύο φύλλα. Στις γυναίκες παρατηρείτε συνήθως στη περιφέρεια των γλουτών και των μηρών, στο υπογάστριο, το στήθος ή τα γόνατα. Από την άλλη στους άντρες εμφανίζεται κυρίως στο υπογάστριο, τους δελτοειδείς μυς και τον τράχηλο.


Τα αίτια της κυτταρίτιδας δεν έχουν γνωστή προέλευση αν και οι ορμονικοί και διαιτητικοί παράγοντες παίζουν βασικό ρόλο. Επίσης η κληρονομικότητα, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή κ.α είναι άλλα αίτια της κυτταρίτιδας.  

Τα στάδια της κυτταρίτιδας είναι:
•    Το στάδιο εναπόθεσης του τοπικού λίπους, το πιο συνηθισμένο. Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη το δέρμα είναι λείο, όταν το πιέσει τότε εμφανίζεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού.
•    Το στάδιο επιπρόσθετης παθολογικής διαδικασίας με την παρουσία λιποιδήματος, τοπικής ισχαιμίας και οδυνηρών υποδόριων οζιδίων. Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη το δέρμα είναι λείο, όταν σταθεί όρθια μοιάζει με η φλούδα πορτοκαλιού.
•    Το στάδιο της παγκυτταρίτιδας και της χρόνιας φλεβικής στάσης. Το τελικό στάδιο της κυτταρίτιδας καθώς είναι εμφανής σε κάθε θέση είτε το πιέζουμε είτε όχι. 

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας θέλει σωστή διατροφή, απώλεια βάρους σε περίπτωση που χρειάζεται, άσκηση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, άφθονο νερό, διακοπή καπνίσματος, κρέμες του εμπορίου που περιέχουν καφείνη και καλό τρίψιμο για τη διέγερση της λιπόλυσης.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top