12 Μαΐου 2014

Τούρτα με oreo και κρέμα γάλακτος

Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

Τούρτα,oreo,κρέμα,γάλακτος,gala,krema,tourta,zaxari,biskota,


Υλικά:

  • 350 γραμ μπισκότα oreo και λίγα για γαρνίρισμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • 130 γραμ κορν φλάουρ
  • 150 γραμ ζάχαρη
  • 150 γραμ κουβερτούρα γύρω στα 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ, πιέζοντάς τα ώστε να γίνει μια βάση με ίδιο πάχος παντού.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις  το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμωλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή ζεστή μέσα στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Έπειτα βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top