Υλικά:
- 350 γραμ μπισκότα oreo και λίγα για γαρνίρισμα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
- 130 γραμ κορν φλάουρ
- 150 γραμ ζάχαρη
- 150 γραμ κουβερτούρα γύρω στα 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμωλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.
Αδειάζουμε την κρέμα αυτή ζεστή μέσα στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Έπειτα βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου