7 Δεκεμβρίου 2013

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανθρώπινες σχέσεις

Σάββατο, Δεκεμβρίου 07, 2013

e-womenmagazine - Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανθρώπινες σχέσεις

Αν και το facebook και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, η συχνή χρήση τους κάνει κακό στις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά ανάμεσα στα ζευγάρια.

Υπάρχουν ζευγάρια που φτάνουν ακόμα και στο διαζύγιο καθώς η συχνή χρήση κοινωνικών δικτύων φέρνει μεγάλες πιθανότητες τσακωμών και καβγάδων ανάμεσα στα ζευγάρια. Απομακρύνονται και αδιαφορούν για τη σχέση τους πολλοί από αυτούς. Βέβαια και οι απιστίες δεν λείπουν από αυτό καθώς οι συχνοί χρήστες κοινωνικών δικτύων είναι εύκολο να έρθουν σε επαφή με πρώην συντρόφους τους καθώς επίσης και με νέους χρήστες που ψάχνουν για σχέση μέσω διαδικτύου. Τα διαζύγια για απιστία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αυξηθεί στις μέρες μας γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή και μέτρο.

Επίσης τα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν την επαφή και σε φιλικό επίπεδο. Έχουν αποξενωθεί οι άνθρωποι επειδή κάθονται με τις ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή και μιλάνε με άτομα. Αυτό το θεωρούν κοινωνικό επειδή γνωρίζουν νέους φίλους μέσα από εκεί, στην πραγματικότητα όμως είναι αποξενωμένα άτομα που τους λείπει η άμεση επαφή, το να βγουν μια βόλτα με έναν φίλο ή φίλη για ένα καφέ, να κάνουν μια βόλτα όλα αυτά τα έχουν αφήσει στην άκρη και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μπροστά σε έναν υπολογιστή. Ακόμα και βόλτα να βγουν αυτά τα άτομα θα πάρουν μαζί τους το laptop ή απ’ το κινητό τους θα μπούνε για να δούνε τα μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε καταντάει αρρώστια.


Φυσικά πολλοί είναι οι κίνδυνοι και για τα παιδιά καθώς θέλουν κι’ αυτά από μικρή ηλικία να αποκτήσουν σελίδα σε κάποια από τα κοινωνικά δίκτυα. Ειδικά αν βλέπουν τους γονείς κολλήμένους με τις ώρες στο facebook λογικό είναι να θέλουν κι’ αυτά. Είναι λάθος οι γονείς να αφήνουν σε μικρή ηλικία τα παιδιά να είναι χρήστες κοινωνικών δικτύων καθώς οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι πολλοί. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να έχουν μεγάλη προσοχή και έλεγχο στα παιδιά τους γιατί μπορεί κάποιο από μόνο του να δημιουργήσει κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να το ξέρουν οι ίδιοι.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top