16 Δεκεμβρίου 2013

Βήχας: πιθανές αιτίες και βασικά είδη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013

e-womenmagazine.blogspot.gr - Βήχας: πιθανές αιτίες και βασικά είδη

 Ο βήχας είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα πολλών αιτιών. Κάποια από αυτά είναι:

Ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις.Ο συχνός βήχας συνήθως συνηπάρχει με διάφορες λοιμώξεις όπως η φαρυγγίτιδα,το κοινό κρυολόγημα, η ιογενής βρογχίτιδα, η γρίπη κ.α

Ατμοσφαιρική ρύπανση. Το καυσαέριο που είναι έντονο στις μεγέλες πόλεις και η σκόνη προκαλούν βήχα σε κάποια άτομα.

Ουσίες οι οποίες είναι ερεθιστικές. Βήχα μπορούν να προκαλέσουν διάφοροι ερεθιστικοί παράγοντες όπως τα αρώματα, οι βαφές, τα καθαριστικά κ.α

Οι αλλεργίες. Βήχα προκαλούν αλλεργίες του κατώτερου αναπνευστικού όπως επίσης και άσθμα.

Ο καπνός του τσιγάρου. Βήχα δεν μπορούν να εμφανίσουν μόνο οι καπνιστές, το λεγόμενο τσιγαρόβηχα, αλλά και οι παθητικοί καπνιστές λόγω της έκθεσής τους στον καπνό.

Τα βασικά είδη του βήχα είναι τα εξής:

1. Ο ξηρός βήχας. Προκαλείτε συνήθως στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν αναπνευστικές εκκρίσεις και δεν οδηγεί σε παροχεύτευση υλικού. Στη θεραπεία του βήχα χρησιμοποιούν βλεννολυτικά καθώς βοηθούν στη ρευστοποίηση των φλεγμάτων που προκαλούν βήχα επειδή φράσσουν τους βρόγχους.

2. Ο παραγωγικός βήχας. Βοηθάει στον καθαρισμό των βρόγχων και των πνευμόνων από εκκρίσεις καθώς επίσης από ξένα σώματα που εισέρχονται όπως η σκόνη και τα μικρόβια. Ο παραγωγικός βήχας οφείλεται συνήθως σε λοιμώξεις του αναπνευστικού ή σε αλλεργικές παραγωγικές παθήσεις. 

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top