Υλικά:
2 πακέτα σαβουαγιάρ
250 γραμ τυρί κρέμα
1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
1 αυγό
200 γραμ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ κακάο
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού νερό
½ ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κ.γ στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το αυγό, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη ζάχαρη και τον καφέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Σε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο στρώνουμε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ στον πάτο αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι. Στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα και μετά μια στρώση σαβουαγιάρ. Το κάνουμε αυτό εναλλάξ και τελειώνουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 με 3 ώρες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου