1. Τα όσπρια είναι πηγή διαλυτών ινών βοηθούν δηλαδή στη μείωση της χοληστερόλης και των καρδιακών παθήσεων. Επίσης είναι πηγή άπεπτων ινών δηλαδή βοηθούν στην πρόληψη καρκίνου στο έντερο. Είναι πλούσια σε σίδηρο, ποτάσιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β, C και Ε.
2. Τα όσπρια είναι καλό πριν το μαγείρεμα να τα αφήνετε να φουσκώνουν σε νερό για 12 ώρες για το λόγο οτι γίνονται πιο εύπεπτα.
3. Τα όσπρια δεν περιέχουν αλάτι που συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης αλλά και την εμφάνιση καρδιοπαθειών.
4. Αν έχετε ευερέθιστο έντερο μην τα καταναλώνετε σκέτα αλλά σε συνδυασμό με πράσινη σαλάτα για να αποφύγετε το φούσκωμα.
5. Αν έχετε ουρική αρθρίτιδα μην τα καταναλώνετε καθόλου καθώς περιέχουν υψηλό επίπεδο σε ουρικό οξύ.
6. Αν έχετε νεφρική ανεπάρκεια μην τα καταναλώνετε λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου