11 Ιουνίου 2014

Γιατί μυρίζει το στόμα μου;

Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

μυρίζει,στόμα,ασχημα,αναπνοη,δυσοσμη,δοντια,γλωσσα,σκορδο,κρεμμυδι

Αισθάνεστε ανασφάλεια το τελευταίο διάστημα για το αν μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας; Η κακοσμία και η δύσοσμη αναπνοή του στόματος είναι προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στον οποιοδήποτε και αυτό μας χτυπάει το καμπανάκι για πιθανά προβλήματα υγείας με τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται. Για την ανάπτυξη αυτών των προβλημάτων ευθύνονται κατά κύριο λόγο πτητικές ενώσεις θείου που παράγονται από τη βακτηριδιακή αποδόμηση τροφών και κυτταρικών συγκριμάτων.
Τα αίτια που οφείλονται στην κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλονται σε καθημερινούς παράγοντες. Η παραμέληση του καθημερινού βουρτσίσματος των δοντιών, η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου και το κάπνισμα είναι συχνά αίτια ανάπτυξής της. Επίσης το οδοντικό απόστημα, η περιοδοντίτιδα, η τερηδόνα, η ουλίτιδα μπορεί να ευθύνονται και αυτά για τη στοματική κακοσμία. Τέλος κάποια παθογόνα μικρόβια, νεφρικά νοσήματα, ηπατικά, ο διαβήτης και οι παθήσεις του στομάχου αποτελούν τα συνήθη παθολογικά αίτια του προβλήματος.
Τι μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Πλύσιμο των δοντιών μετά από κάθε γεύμα αλλά και πλύσιμο της γλώσσας
  • Να αποφεύγετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά
  • Μη ξεχνάτε την καθιερωμένη επίσκεψη στον οδοντίατρό σας
  • Επισκεφθείτε τον παθολόγο σας αν δείτε το πρόβλημα να επιμένει


Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top