1 Ιουνίου 2014

Τι μπορεί να προκαλέσει η διατροφή στο δέρμα μας

Κυριακή, Ιουνίου 01, 2014

διατροφή,δέρμα,υγεια,βιταμινη,επιδερμιδα,ξηροτητα,συκωτι,ασθενεια,λαχανικα,φραουλες,μυτη,σιταρι,μπανανες,ψαρι,αυγο

Όσο πιο σωστή είναι η ποιότητα της διατροφής μας τόσο πιο όμορφο και υγιές θα φαίνεται το δέρμα μας. Αρκετές δερματικές εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής.



1. Έλλειψη σιδήρου.
Όταν έχουμε έλλειψη σιδήρου τότε παρουσιάζουμε σιδηροπενική αναιμία όπου το δέρμα είναι άτονο και αρκετά χλωμό.

2. Έλλειψη βιταμινών.
Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες τις οποίες δεν συνθέτει ο οργανισμός ή συνθέτει ελάχιστα και είναι απαραίτητες για τη συντήρησή του έστω και σε μικρές ποσότητες. Η αβιταμίνωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο δέρμα όπως:

•Ωχρό δέρμα, δερματίτιδες και έντονη ξηρότητα λόγω έλλειψης βιοτίνης (σύμπλεγμα βιταμινών Β). Τροφές πλούσιες σε βιοτίνη είναι το αυγό, το συκώτι, το αβοκάντο, ο σολωμός, τα βατόμουρα, το κουνουπίδι ωμό κ.α

•Σκορβούτο, μια ασθένεια με πολύ άσχημες δερματικές αλλοιώσεις λογω έλλειψης βιταμίνης C. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα πράσινα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες κ.α

•Δερματικές αλλοιώσεις στα άκρα των δακτύλων και στη μύτη λόγω έλλειψης της βιταμίνης Β6. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β6 είναι το ψάρι, το σιτάρι, το ρύζι, οι μπανάνες, η γαλοπούλα, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.α

•Ξηρότητα στο δέρμα λόγω έλλειψης της βιταμίνης Α η οποία διατηρεί υγιείς τους επιθηλιακούς ιστούς. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, το συκώτι, το μάνγκο, το πεπόνι, το μαγειρεμένο σπανάκι κ.α

3. Υπερβολική κατανάλωση αλατιού.
Όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφών με πολύ αλάτι και αλατισμένες τροφές, έχει ως συνέπεια την κατακράτηση του νερού απ’ το δέρμα κι’ έτσι δημιουργούνται σακούλες κάτω από τα μάτια και άλλα οιδηματώδη χαρακτηριστικά.

4. Έλλειψη υγρού στοιχείου
•Η γήρανση του δέρματος προκαλείτε τόσο από έλλειψη υγρού στοιχείου, όσο και από μια διατροφή πλούσια σε λίπη και φτωχή σε πρωτείνη και υδατάνδρακες σε συνδυασμό με κάπνισμα και αλκοόλ.Η επιδερμίδα φαίνεται θαμπή, άτονη και κουρασμένη.

•Η αφυδάτωση στο δέρμα προκαλείται από μια διατροφή που είναι φτωχή σε λαχανικά, νερό, φρούτα κ.α

5. Τροφική δυσανεξία και τροφική αλλεργία
•Εξανθήματα, έντονη φαγούρα, οιδήματα, τοπικό έκζεμα και άλλα συμπτώματα παρατηρούνται στην τροφική δυσανεξία όπου η εκδήλωση των συμπτωμάτων στη λήψη της ύποπτης τροφής γίνεται μετά από ώρες, μέρες ή σε αόριστο χρόνο.

•Εξανθήματα, οιδήματα, έντονη φαγούρα και άλλα συμπτώματα παρατηρούνται και στην αλλεργία μετά τη λήψη ή την απλή επαφή με την αλλεργική τροφή.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top