3 Δεκεμβρίου 2013

Θεραπευτικές τροφές

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

e-womenmagazine - Θεραπευτικές τροφές

Η φύση έχει προνοήσει κι έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τα φάρμακα σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν κάποια ΄΄γιατροσόφια΄΄ που βοηθούν να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβληματάκια που μπορούν να μας τύχουν όσον αφορά την υγεία μας.
  Αν έχετε διάρροια, φάτε μία κουταλιά ωμό ελληνικό καφέ με 2-3 σταγόνες λεμόνι. Η καφείνη είναι το συστατικό που δρα ενάντια στη διάρροια γι αυτό αν δεν μπορούμε να μασήσουμε ωμό καφέ μπορούμε να πιούμε μαύρο τσάι που έχει κοινά συστατικά με τον καφέ.
  Αν ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα, φάτε δαμάσκηναακτινίδιαμέλικαθώς οι φυτικές ίνες και τα σάκχαρα διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου σας. Καλό είναι να συνοδεύετε τα φρούτα με ένα ποτύρι νερό έτσι ώστε να διογκοθούν οι φυτικές ίνες και να δράσουν στο έντερο αποτελεσματικά. Επίσης καλό κάνουν τα μούσλι και τα κουάκερ.
  Αν πονάει το κεφάλι σας, φάτε μία κουταλιά μαρμελάδα ή μέλι. Ο εγκέφαλός μας χρειάζετε γλυκόζη που είναι το προιόν του μεταβολισμού των υδατανθράκων στον οργανισμό. Έτσι τρώγοντας μία κουταλιά μαρμελάδα ή μέλι παίρνετε τη γλυκόζη που χρειάζεστε και ενισχύετε το νευρικό σας σύστημα.
  Για τις ημικρανίες ανακούφιση θα σας δώσει μία κομπρέσα με ξύδι που θα βάλετε στο μέτωπο και θα ασφαλίσετε με ένα μαντήλι γύρω απ το κεφάλι. Το ξύδι έχει οξικό οξύ που δρα αποσυμφορητικά στα αιμοφόρα αγγεία απαλλάσσοντάς σας απ τον πόνο.
  Αν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας, φάτε φράουλες. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτική δράση αφού ένα φλιτζάνι φράουλες παρέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
  Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, πιείτε τίλιο ή χαμομήλι που δρούν καταπραυντικά στον οργανισμό. Επίσης καλή είναι και η βαλεριάνα. Βέβαια εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν υποχωρεί τότε συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
  Αν πέφτουν τα μαλλιά σας, φάτε καρύδια. Η τριχόπτωση οφείλετε σε πολλούς παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, ορμονικές διαταραχές, κληρονομικότητα, στρες, κακή διατροφή και αυστηρή δίαιτα, αναιμία, θυροειδής, φάρμακα κ.α. Όσον αφορά τη διατροφή έχει παρατηρηθεί ότι η τριχόπτωση συνδέεται με την έλλειψη βιοτίνης (βιταμίνη Η). Τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε βιοτίνη είναι οι ξηροί καρποί, τα γαλακτοκομικά, το αβοκάντο, τα βατόμουρα, το ωμό κουνουπίδι, το χοιρινό, το συκώτι, ο σολωμός, το πολύσπορο ψωμί και ο κρόκος του αυγού. 
  Αν έχετε άφθες, βράστε καρότα σε δύο φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Αφού αφήσετε το νερό να κρυώσει κάνετε στοματικές πλύσεις με αυτό. Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση. 
  Αν νιώθετε το στομάχι σας βαρύ, φάτε ένα μήλο. Μετά από λίγη ώρα θα αισθάνεστε ανάλαφρο το στομάχι σας καθώς βοηθά στη πέψη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, βιοτίνη, φολικό οξύ, μηλικό οξύ.   
  Αν υποφέρετε από κακοσμία του στόματος, μασήστε γαρίφαλο καθώς έχει αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση. Είναι μια καλή λύση για να την καταπολεμήσετε αν δεν οφείλετε σε κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Επίσης η κανέλα είναι καλή για τις δυσάρεστες οσμές του στόματος.
  Αν κρυολογείτε συχνά βάλτε μαιντανό στη σαλάτα σας καθώς ο μαιντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία προφυλάσει από λοιμώξεις του αναπνευστικού λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης της. Άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι: λεμόνια, σέλινο, πορτοκάλια, κουνουπίδι, γρέιπφρουτ, άνηθο, ραδίκια, φράουλες. Μην ξεχνάτε πως όταν στίβετε χυμό πορτοκάλι πρέπει να το πιείτε μέσα σε πέντε λεπτά διότι χάνεται η αντιοξειδωτική του δράση.
  Αν έχετε ναυτία ή εμετό φτιάξτε ένα ρόφημα από τζίντζερχρησιμοποιόντας 1-2 φέτες νωπής ρίζας σε ένα φλιτζάνι νερό. Είναι αντιεμετικό, αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό και διεργετικό του κυκλοφορικού. Πίνετε έως πέντε φλιτζάνια ημερισίως.
  Αν υποφέρετε από κολπίτιδες φάτε γιαούρτι ή κάντε κολπικές πλύσεις με γιαούρτι. Όταν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή συνδυάστε με ένα μπωλ γιαούρτι για την αποφυγή κολπίτιδας. Πολύ καλό επίσης είναι να κάνετε κολπικές πλύσεις με χαμομήλι.
  Αν πονάει ο λαιμός σας, ανακατέψτε 1 κουταλιά μηλόξιδο με 1 κουταλιάμέλι και διαλύστε το μείγμα σε ½ ποτήρι χλιαρό νερό. Κάντε γαργάρες με αυτό δύο φορές τη μέρα. Το μηλόξιδο είναι αντισηπτικό και σκοτώνει τα μικρόβια. Επίσης πολύ καλό για τον πονόλαιμο είναι οι γαργάρες με αλατόνερο.
  Αν πονάει ο αυχένας ή η πλάτη σας, βάλτε σε ένα ποτύρι λίγοελαιόλαδο, οινόπνευμα και διαλύστε μέσα μία ασπιρίνη. Το τρίψιμο με αυτό το μείγμα θα σας βοηθήσει πολύ. Στη συνέχεια βάλτε μία πετσέτα στο σημείο και αφήστε για όση περισσότερη ώρα μπορείτε και σκεπαστείτε με μία κουβέρτα.
  Αν έχετε λόξιγκα, φάτε ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγο ξύδι.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top