3 Δεκεμβρίου 2013

Ποιά είναι τα συμπτώματα της Κολπίτιδας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ποιά είναι τα συμπτώματα της Κολπίτιδας

Η κολπίτιδα αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας αφού θα προσβληθούν σε κάποια φάση της ζωής τους 1 στις 3 γυναίκες.
 Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο έντονη λόγω της θάλασσας,της πισίνας και της άμμου. 
Τι είναι όμως η κολπίτιδα και ποια είναι τα συμπτώματά της
Κολπίτιδα είναι η φλεγμονή του κόλπου σας που προκαλείται συνήθως από λοίμωξη. Η λοίμωξη μπορεί να προήλθε από σεξουαλική επαφή, χρήση αντιβιοτικών, σερβιέτα, ελλιπή υγιηνή, συχνή χρήση ταμπόν, πολύ εφαρμοστά παντελόνια, εγκυμοσύνη και εμμηνόπαυση, πολυάριθμες εκτρώσεις, πισίνα και άμμο.
Οι πιο πολλές κολπίτιδες είναι συνηθισμένες και ιάσιμες, όσες όμως προκαλούνται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να είναι πιο σοβαρές. Τα συμπτώματα της είναι κνησμός και ερεθισμός στην περιοχή του κόλπου, ασυνήθιστη κολπική έκκριση, πόνος χαμηλά στη κοιλιά, πόνος κατά την συνουσία. Βέβαια μπορεί να έχετε λοίμωξη χωρίς να έχετε κανένα σύμπτωμα. 

Οι τρεις συνηθισμένοι τύποι κολπίτιδας είναι
•    Τριχομονάδες
•    Βακτηριακές κολπίτιδες
•    Μύκητες

Ο  γιατρός θα πάρει δείγμα για να αναγνωρίσει τον τύπο κολπίτιδας. Η κολπίτιδα είναι συνηθισμένη και όταν υποτροπιάσει γίνεται ενοχλητική. Η θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο κολπίτιδας που μπορεί να έχετε. Γι αυτό το λόγο δεν ξεχνάμε ποτέ το ραντέβου μας στο γυναικολόγο μια φορά το χρόνο για το τεστ παπ.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top