3 Δεκεμβρίου 2013

Πείτε αντίο στις ψείρες με φυσικό τρόπο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

e-womenmagazine.blogspot.gr - Πείτε αντίο στις ψείρες με φυσικό τρόπο

Ξεκίνησαν τα σχολία και το πρόβλημα με τις ψείρες ειδικά στους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα σχολεία είναι πολύ έντονο. Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι μεγάλοι δεν μπορούν να κολλήσουν ψείρες απλά το σμήγμα του κεφαλιού του ενήλικα λειτουργεί σαν απωθητικό οπώτε είναι πιο δύσκολο να κολλήσουν.

Οι ψείρες μεταδίδονται πολύ εύκολα απ τον ένα στον άλλο με χτένες, καπέλα, από επαφή με τα μαλλιά κάποιου που έχει κολλήσει. Επειδή οι ψείρες τρέφονται με αίμα προκαλούν έντονη φαγούρα και κάνει τα παιδάκια σας να είναι ανήσυχα. Η θεραπεία με αιθέρια έλαια είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να μη χρησιμοποιείτε χημικά προιόντα.

Τα αιθέρια έλαια  δεντρολίβανου και λεβάντας μπορούν να σκοτώσουν τις ψείρες. Αναμείξτε 30 ml ελαιόλαδο 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, βρέξτε το δέρμα του κεφαλιού και τα μαλλιά. Στη συνέχεια φορέστε μία πετσέτα ή ένα σκουφάκι μιας χρήσεως για μία ώρα τουλάχιστον.

Ύστερα από τη θεραπεία με τα έλαια φτιάξτε ένα αντιφθειρικό σαμπουάν και λούστε καλά τα μαλλιά σας με αυτό. Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας νιμ, ένα βότανο από την ιατρική αγιουρβέδα που χρησιμοποιείτε ως παρασιτοκτόνο και τρείς σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού. Σαπουνίστε τα μαλλιά σας πολύ καλά, περιμένετε πέντε λεπτά και στη συνέχεια λούστε καλά με ζεστό νερό. Να θυμάστε ότι το θυμάρι  είναι ισχυρό φυσικό εντομοκτόνο όμως αν βάλετε παραπάνω απ τη δοσολογία που είπαμε θα ερεθίσει το δέρμα. Να μην το χρησιμοποιείτε αδιάλυτο.

Μετά το λούσιμο φτιάξτε μία αντιφθειρική λοσιόν και ολοκληρώστε τη θεραπεία. Αναμείξτε 500 ml ζεστό νερό, 500 ml ξίδι από μηλόκρασο, 6 σταγόνες λεβάντας και 6 σταγόνες δεντρολίβανου. Βάλτε το μείγμα στα μαλλιά και στο δέρμα του κεφαλιού, καλύψτε τα μαλλιά με μια πετσέτα ή σκουφάκι μιας χρήσης για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χτενίστε τα μαλλιά με ειδική χτένα για ψείρες που υπάρχουν στα φαρμακεία και ξεπλύντε με ζεστό νερό.

Για να προστατευτείτε από τη επανεμφάνιση, πλύντε καλά όλες τις  βούρτσες, χτένες, τα σκεπάσματα, τα ρούχα και τις πετσέτες με ζεστό νερό. Επίσης καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα τα χαλιά, τα καλύματα από τα έπιπλα και τα καθίσμαστα του αυτοκινήτου.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top