28 Μαρτίου 2014

Οι αλλεργίες της Άνοιξης

Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

Οι αλλεργίες της Άνοιξης | e-womenmagazine.blogspot.gr


Οι αλλεργίες της Άνοιξης

Η Άνοιξη μπορεί να ήρθε συνοδεύεται όμως από αλλεργίες που αφορούν πολύ κόσμο. Ταλαιπωρούν κυρίως παιδιά αλλά και ενήλικες.

Ποια είδη αλλεργιών υπάρχουν;

Αλλεργικό άσθμα: Στο αλλεργικό άσθμα εκτός από τα φυτά, τη γύρη, τη σκόνη, το τρίχωμα ζώων και οι σπόροι μυκήτων, σημαντικό ρόλο παίζει και το οικογενειακό ιστορικό. Λοιμώξεις της ιγμορίτιδας και των πνευμόνων δυσκολεύουν την κατάσταση και την επιβαρύνουν. Τα συμπτώματα είναι βήχας και δυσκολία στην αναπνοή. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα όπως για παράδειγμα το τσιγάρο επιδεινώνουν την κατάσταση ενώ η κορύφωση των συμπτωμάτων είναι στην ΄΄καρδιά΄΄ της Άνοιξης  από Απρίλιο έως Μάιο.

Αλλεργική ρινίτιδα: Οφείλεται στη γύρη, σε μύκητες, στο τρίχωμα ζώων ή στη σκόνη. Τα συμπτώματά της είναι το μπούκωμα της μύτης, καταρροή, φτάρνισμα και φαγούρα. Εμφανίζονται τα συμπτώματα συνήθως τέλη Φεβρουαρίου και κορυφώνονται τον Απρίλιο και το Μάιο όταν ανθοφορούν πολλά φυτά του αγρού, τα συμπτώματα γίνονται πιο ήπια τον Ιούνιο.
Αλλεργική επιπεφυκίτιδα:     Οφείλεται στα αλλεργιογόνα του αέρα, τα οποία επηρεάζουν τα μάτια προκαλώντας φαγούρα, ερυθρότητα και δάκρυα.

Κνίδωση: Οφείλεται σε τρόφιμα, διάφορα φάρμακα όπως πενικιλίνη και ασπιρίνη, αλλά και στη γύρη τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στην άμεση επαφή του δέρματος με το γκαζόν. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι η φαγούρα, η οποία συνοδεύεται από δερματικές ΄΄πλάκες΄΄ στο πρόσωπο και στα εξωτερικά εσωτερικά όργανά του.

Αναφυλαξία:   Είναι αλλεργικό σοκ, το οποίο προκύπτει από έντονη συστηματική αναφυλακτική αντίδραση του οργανισμού μετά από έκθεση σε αλλεργιογόνο. Είναι πολύ επικίνδυνη καθώς μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Κατά την Άνοιξη οι συνηθέστεροι ΄΄ύποπτοι΄΄ αναφυλαξίας είναι η αλλεργία σε υμενόπτερα όπως οι σφήκες και οι μέλισσες και η αλλεργία σε εποχικά τρόφιμα, τα οποία καταναλώνονται αρκετά αυτή την περίοδο. Κάποια από τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας είναι φαγούρα, δύσπνοια και γαστρεντερικές διαταραχές.

Βέβαια όσοι έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα καλό είναι να κάνετε τις ειδικές εξετάσεις για να δείτε αν είστε αλλεργικοί. Για την αντιμετώπιση θα σας δώσουν το κατάλληλο φάρμακο ή σπρευ και φυσικά χρειάζετε πολύ προσοχή στη γύρη.

Μετρα που πρέπει να πάρετε αν είστε αλλεργικοί:
Μη φοράτε αρώματα ή αρωματικά γαλακτώματα διότι μπορούν να προσελκύσουν πολλά έντομα.
Μην περπατάτε χωρίς παπούτσια ή με πέδιλα. Φοράτε κλειστά παπούτσια και μακριά παντελόνια για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα αλλεργιογόνα.
Τα αλλεργικά άτομα πρέπει να έχουν μαζί τους ενέσεις άμεσης ανάγκης.
Αποφύγετε το κόψιμο χόρτων ή το κλάδεμα
Αποφύγετε τη γύρη και τον καπνό.
Να κάνετε συντήρηση των κλιματιστικών σας.
Χρησιμοποιείτε καλλύματα στους καναπέδες και στα κρεβάτια την ημέρα και το βράδυ αφαιρέστε τα.
Μπορείτε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας ειδικά κλιματιστικά συστήματα που είναι για αλλεργικούς, τα οποία διασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου, κρατώντας τη γύρη.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top