Υλικά:
800 γραμ. χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (προτιμίστε λαιμό ή σπάλα)
¼ φλ τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλ τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
500 γραμ. αρακάς
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 φλ τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ μαιντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και τα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά έως ότου μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 50 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου