Παρακάτω θα διαβάσετε κάποιες από τις πιο σημαντικές
τροφές που βοηθούν ώστε να έχουμε ΄΄γερή καρδιά΄΄.
1. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές
ουσίες και προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία.
2. Ο σολομός, ο τόνος και άλλα ψάρια που περιέχουν
ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μειώνουν κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμιών οι
οποίες μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και αιφνίδιο θάνατο.
3. Το κόκκινο πιπέρι βοηθά στη σταθεροποίηση των
επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό.
4. Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε φολικό οξύ,
αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και
ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και των επιπέδων σακχάρων στο
αίμα.
5. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι έτρωγαν όσπρια τουλάχιστον
τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν 22%
χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας σε σύγκριση με όσους έτρωγαν
λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα.
6. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και
μονοακόρεστα λιπαρά, γι’ αυτό άτομα που κάνουν μεσογειακή διατροφή έχουν
λιγότερες πιθανότητες καρδιαγγειακών νοσημάτων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου