ΚΕΙΚ
ΚΑΡΟΤΟΥ
Υλικά:
3 ποτήρια αλεύρι
1 ½ ποτήρι λάδι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια καρότο ξυσμένο
4 αυγά
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλο
2 κ.γ σόδα διαλυμένη σε μισό λεμόνι
1 κ.γ μπέκιν
½ ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
1 βανίλια
Μισό χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια
ρίξτε τα αυγά, την κανέλα, το γαρύφαλο, τη βανίλια, το αλεύρι με τη σόδα
διαλυμένη σε μισό λεμόνι, το μισό χυμό πορτοκάλι, το καρότο και τα καρύδια.
Βάλτε το σε μια βουτυρωμένη και αλευρομένη φόρμα και ψήστε στους 180 βαθμούς
για 1 ώρα και 10 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου