Υλικά:
300 γραμ συκωτάκια πουλιών
300 γραμ πλευρώτους μανιτάρια
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
3 ποτήρια κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τυχόν ίνες και τα στεγνώνουμε καλά να μην έχουν νερά. Τα ρίχνουμε σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο. Όταν είναι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε τη μαρινάδα. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τα συκωτάκια για 5 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και τη σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μειωθεί αρκετά. Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στη μαρινάδα που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου