3 Δεκεμβρίου 2013

Εσείς τί τύπο δέρματος έχετε?

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

e-womenmagazine.blogspot.gr - Εσείς τί τύπο δέρματος έχετε

Αν δεν μπορείτε να διαγνώσετε σε ποιο τύπο δέρματος ανήκετε, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον τύπο της επιδερμίδας σας.
Οι βασικές κατηγορίες του δέρματος είναι:    

•    Το φυσιολογικόδέρμα όπου υπάρχει ισορροπία μεταξύ υδατικότητας και λιπαρότητας. 

•    Το λιπαρό δέρμα όπου η λιπαρότητα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την υδατικότητα. Υπάρχουν όμως δύο υποκατηγορίες. Το σμηγματοροικό δέρμα όπου υπάρχει έντονη γυαλάδα επειδή το σμήγμα εκχύεται στην επιφάνειά του και το ασφυξιακό δέρμα όπου υπάρχει μεγάλη σμηγματόρροια, όμως δεν εκχύεται στην επιφάνεια του δέρματος λόγω της αύξησης του πάχους της κεράτινης στοιβάδας τη λεγόμενη υπερκεράτωση. Έτσι λοιπόν το δέρμα είναι ξηρό.

•    Το ξηρό δέρμα διακρίνεται και αυτό σε δύο υποκατηγορίες. Στο ξηρό όπου η υδατικότητα είναι σε σχετικά κανονικά επίπεδα όμως δημιουργείται λόγω μειωμένης παραγωγής σμήγματος και στο αφυδατωμένο που δημιουργείται λόγω μειωμένης υδατικότητας και η λίπανση είναι σε σχετικά κανονικά επίπεδα.

•    Τέλος έχουμε το μεικτό δέρμα που είναι συνδυασμός τριών τύπων δέρματος. Το λιπαρό στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και φυσιολογικό στο υπόλοιπο πρόσωπο και το αντίστροφο. Φυσιολογικό στη ζώνη Τ και ξηρό στο υπόλοιπο πρόσωπο και το αντίστροφο. Λιπαρό στη ζώνη Τ και ξηρό στο υπόλοιπο πρόσωπο και το αντίστροφο.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top