30 Νοεμβρίου 2013

Mακρυνίτσα: Το μπαλκόνι του πηλίου

Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2013

Ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου που πρέπει να επισκεφτεί κανείς είναι η Μακρυνίτσα. Είναι χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, βόρεια του Βόλου σε υψόμετρο από 300 έως 850 μ. Η κεντρική πλατεία είναι στα 625 μ. Η πηλιορίτικη αρχιτεκτονική θα σας μαγέψει γι’ αυτό άλλωστε χαρακτηρίζεται ΄΄μπαλκόνι του Πηλίου΄΄.Η Μακρυνίτσα απέχει 17 χλμ από το Βόλο.
Η αρχιτεκτονική του Πηλίου χαρακτηρίζεται για τις πέτρινες στέγες και την ξυλογλυπτική διακόσμηση στον επάνω όροφο των κτιρίων. Τα καλντερίμια της είναι φτιαγμένα από Ηπειρώτες τεχνίτες με χώμα και πέτρα.
Για τη διαμονή σας υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ξενοδοχεία με όμορφη θέα το Βόλο. Υπάρχουν επίσης ταβέρνες με παραδοσιακή νόστιμη κουζίνα που μπορείτε να δοκιμάσετε πηλιορίτικα πιάτα. Από τη Μακρυνίτσα δεν λείπουν και οι καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ σας.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Πορταριά σε υψόμετρο 650 μ. με υπέροχο φυσικό τοπίο, παραδοσιακά αρχοντικά, όμορφες ταβέρνες και καφέ. Ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε. Απέχει 12 χλμ από το Βόλο και 5 χλμ από τη Μακρυνίτσα.


Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου ΄΄Αγριόλευκες΄΄ βρίσκεται 2 χλμ από τον οικισμό Χάνια σε υψόμετρο 1471 μ. πολύ χαμηλό για χιονοδρομικό. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το σκι, απολαύστε τον καφέ σας στο σαλέ και τη μαγευτική θέα που απλώνετε μπροστά σας. Τα Χάνια απέχουν 26 χλμ από το Βόλο.
Επισκεφθείτε τη Μακρυνίτσα οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Μπορεί να είναι χειμωνιάτικος προορισμός όμως και το καλοκαίρι έχει αρκετό τουρισμό καθώς το Πήλιο διαθέτει πολλά παραθαλάσια μέρη και η Μακρυνίτσα απότελεί στάση για πολλούς επισκέπτες. Όπωτε κι αν πάτε θα περάσετε πολύ όμορφα. Θα την αγαπήσετε.



Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top