24 Οκτωβρίου 2014

Βάλτε το goji berry στη διατροφή σας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

goji berry,διατροφή

Το goji berry είναι μικροί καρποί που μοιάζουν με μούρα, με πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Στη γεύση είναι παρόμοιοι με τη σταφίδα και τρώγονται ωμοί ή αποξηραμένοι.

Από τη διατροφική πλευρά, το goji berry, όπως και τα υπόλοιπα μούρα έχει ελάχιστες θερμίδες, δεν περιέχει λιπαρά, έχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και β-καροτενίου. Επίσης περιέχει ποσότητες βιταμινών Α, Β1, Β2 και σιδήρου καθώς και αντιοξειδωτικά συστατικά. Σε μελέτες που έχουν γίνει φάνηκε πως το goji berry βελτίωσε τη γαστρεντερική λειτουργία συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του ευερέθιστου εντέρου ενώ παράλληλα αύξησε την ενεργητικότητα των συμμετεχόντων. Τα ερευνητικά δεδομένα, για την πιστοποίηση των δράσεών του, βρίσκονται ακόμα σε πρώιμη φάση.

Τα οφέλη στην υγεία είναι πολλά όπως η πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, της υπέρτασης, του πυρετού, την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου και τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Επίσης προστατεύουν τα νεφρά και το συκώτι από κάθε είδους εξωτερικές παθήσεις ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και το ανοσοποιητικό μας  σύστημα. Υψηλή είναι η διατροφική τους αξία βάσει της κλίμακας ORAC καθώς εμποδίζουν την οξείδωση αλλά και την κυτταρική γήρανση. Για να διώξετε κάθε είδους σημάδια γήρατος αλλά και να νιώθετε πολύ νεώτεροι το μυστικό βρίσκεται στο goji berry.

Extra tips: Βάλτε το σε βραστό νερό και αφήστε το μέχρι να γίνει μαλακό και ζουμερό. Στη συνέχεια βάλτε το στη σαλάτα σας ή στο γιαούρτι σας. Κρατήστε το μακριά από το φως και την υγρασία.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top