1 Ιουνίου 2014

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε γλυκά;

Κυριακή, Ιουνίου 01, 2014

συμβαίνει,σώμα,τρώμε,γλυκά,ενεργεια,δοντια,ζαχαρη,οξεα

•Νιώθουμε τα επίπεδα ενέργειας να ανεβαίνουνε. Τα απλά σάκχαρα που περιέχουν τα γλυκά αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αυτό μας δίνει ενέργεια. Επίσης η αύξηση της γλυκόζης δίνει στο σώμα έναυσμα να παράγει ινσουλίνη έτσι ώστε να πέσουν τα επίπεδα σακχάρου. Η ενέργεια δεν κρατάει για πολύ, πέφτει απότομα.

•Βλάπτει τα δόντια μας. Τα οξέα που προκαλούν τερηδόνα παράγονται από τα βακτήρια της οδοντικής πλάκας όταν μεταβολίζουν τα σάκχαρα που περιέχονται στα γλυκά.

•Παχαίνουμε. Η ζάχαρη και τα λιπαρά των γλυκών συσσωρεύονται στο συκώτι με τη μορφή γλυκογόνου. Όταν υπερβεί το όριο επιστρέφει στο αίμα με τη μορφή με τη μορφή λιποκυττάρων που αποθηκεύονται σε διάφορα μέρη του σώματος. Αυτό βέβαια συμβαίνει όταν καταναλώνουμε τακτικά γλυκά.

•Βελτιώνουν τη διάθεση μας. Συμβάλλουν στη σύνθεση της σεροτονίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για την καλή διάθεσή μας. Αν τα τρώμε όταν είμαστε στεναχωρημένες, μπορούμε να κάνουμε τη σύνδεση στο μυαλό μας ότι η επίδρασή τους είναι ανακουφιστική. Ο οργανισμός αποθηκεύει στη μνήμη μας ποια τροφή μας έκανε να νιώθουμε καλά με αποτέλεσμα να την επιζητά όταν δεν νιώθουμε καλά.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top