19 Μαΐου 2014

Τι προκαλεί το κάπνισμα στο δέρμα

Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

προκαλεί,κάπνισμα,δέρμα

Το κάπνισμα βλάπτει εκτός από εσάς τις ίδιες και το δέρμα σας. Είναι ένας παράγοντας που ευθύνεται κατά πολύ για τη γήρανση του δέρματος.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια ή άτομα που κυκλοφορούν στον οργανισμό μας ελεύθερα και λόγω της αστάθειας που τις χαρακτηρίζει αντιδρούν με άλλα μόρια και γίνονται τοξικές για τον οργανισμό.  Καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες, οξειδώνουν τα συστατικά του κυττάρου κι’ έτσι δημιουργούνται νέες ελεύθερες ρίζες, οι οποίες κάνουν κακό σε άλλα κύτταρα καταστρέφοντάς τα με τον ίδιο τρόπο. Το δέρμα επειδή χαλάει η δομή των ελαστικών και κολλαγόνων ινών αλλοιώνεται και γίνεται λεπτό με ρυτίδες.
Οι ρυτίδες σε όσες καπνίζεται είναι γύρω από το στόμα, γύρω από τα μάτια στο πόδι της χήνας, στο λαιμό αλλά και το μέτωπο. Οι καπνίστριες που είστε γύρω στα 40 έχετε τις ρυτίδες που έχουν αυτές που δεν καπνίζουν και είναι στα 60. Δηλαδή το κάπνισμα σας προσθέτει 20 χρόνια στην πραγματική σας ηλικία.
Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση κατά το κάπνισμα προκαλεί μείωση του οξυγόνου, έτσι το δέρμα δεν οξειγονώνεται σωστά και φαίνεται χλωμό και αφυδατωμένο.
Γι’ αυτό καλό είναι να κόψετε το τσιγάρο πρώτα απ’ όλα για την υγεία σας και μετά αν θέλετε να δίχνετε  πάντα νέα.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top