8 Μαρτίου 2014

Τι προκαλούν οι συνθήκες διαβίωσης στην κατάσταση του δέρματος

Σάββατο, Μαρτίου 08, 2014

e-womenmagazine.blogspot.gr

Οι συνθήκες διαβίωσης αφορούν κατά πρώτον το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κατά δεύτερον στον τρόπο ζωής που κάνουμε, τις συνήθειες που έχουμε αποκτήσει.

Εάν ζούμε στην πόλη, το δέρμα μας είναι εκτεθειμένο στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στην επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Αν πάλι ζούμε στη ύπαιθρο τότε το δέρμα μας ΄΄αναπνέει΄΄ σε καθαρό περιβάλλον γι’ αυτό και το βλέπουμε αναζωογονημένο, αντιθέτως η δράση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι εντονότερη  στην ύπαιθρο.

Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, το άγχος, τότε όλα αυτά δρουν αρνητικά στο δέρμα. Σε αντίθεση με την υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας τόσο του οργανισμού όσο και του δέρματος.

Οι πιο επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες είναι αυτές του οξυγόνου (ORF). Το κάθε κύτταρο δέχεται καθημερινά 10.000 επιθέσεις από ελεύθερες ρίζες. Όταν τα επίπεδα των (ORF)  υπερβούν τα φυσιολογικά όρια τότε έχουμε το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Για να προστατευτούμε από το οξειδωτικό στρες, ο οργανοσμός μας είναι εφοδιασμένος με αντιοξειδωτικές ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Καθώς τα χρόνια περνάνε οι ουσίες αυτές μειώνονται γι’ αυτό είναι αναγκαία η λήψη αντιοξειδωτικών μέσω της υγιεινής διατροφής.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top