Υλικά:
2 φλ μανέστρα
½ φλ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
½ φλ λευκό κρασί
2 πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
1 μπρόκολο
1 κολοκυθάκι
12 ντοματίνια
Λίγος άνηθος
100 γραμ ξερή μυζήθρα
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τη μανέστρα σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και την σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά κομμένα σε ψιλά κυβάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη μανέστρα και το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί. Βάζουμε στο φαγητό το αλατοπίπερο και 4 φλυτζάνια ζεστό νερό. Αφήνουμε τη μανέστρα να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να σταθεί εκτός φωτιάς για 7-8 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, τριμμένη φέτα και λεμόνι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου